Van Vleuten sporttörténelmet írt a női Vueltán, Vas Kata Blanka a 28. lett

Van Vleuten sporttörténelmet írt a női Vueltán, Vas Kata Blanka a 28. lett

A holland Annemiek van Vleuten sporttörténelmi triplázást hajtott végre címvédésével a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen, amelyen Vas Kata Blanka a 28. helyen végzett összetettben.

A hivatalosan Ceratizit Challenge by La Vuelta nevet viselő ötszakaszos női viadal nyolcadik kiírása a Madrid környéki 96 kilométeres távval zárult vasárnap. Az 5,6 kilométeres körpályát – itt ér véget később a nap folyamán a férfiak viadala is – 17 alkalommal teljesítették a versenyzők. Az összetettben tavaly kilencedik Vas Kata Blanka még az utolsó kilométeren belül is a csapattársaiért dolgozott, ám a győzelmet nem az SD Worx valamelyik versenyzője, hanem csapata, a Trek-Segafredo kiváló taktikájának köszönhetően, a világbajnok olasz Elisa Balsamo szerezte meg, aki utolsó versenynapját teljesítette a megkülönböztető trikóban az ausztráliai országúti világbajnokság előtt.

Vas feladatát elvégezve már nem hajrázott, így 87. helyen ért célba, összetettben pedig a 28. pozícióban zárt. Csapata, az SD Worx megnyerte a csapatversenyt.

A piros trikós Annemiek Van Vleuten megőrizte előnyét, így a viadal történelmében harmadikként megvédte címét. Sikerével egyben sportágtörténelmi triplázást is végrehajtott a Movistar 39 esztendős holland klasszisa, miután idén nyáron előbb a tíz etapból álló női Giro d'Italiát és a nyolcszakaszos Tour de France-t is megnyerte. Ezen a három versenyen egy esztendőn belül eddig egyik nem képviselőjének sem sikerült diadalmaskodnia, igaz, a férfiaknál három hétig tartanak a nagy körversenyek.

Az összetett végeredménye:

  1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 12:21:46 óra
  2. Elisa Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 1:44 perc hátrány
  3. Demi Vollering (holland, SD Worx) 2:11 perc hátrány

A pontverseny győztese (legjobb sprinter): Silvia Perico (olasz, Valcar) 48 pont

A hegyi pontverseny győztese: Lucinda Brand (holland, Trek-Segafredo)

A csaptverseny győztese: SD Worx

Hirdetés

Összetartunk, hogy senki se fázzon – ez is lehetne a mottója Bécs energiatakarékossági tervének, amely a napokban készült el. Az osztrák fővárosban szisztematikus intézkedésekkel csökkentik az energiafelhasználást és gyorsítják fel a megújuló energiahordozókra való átállást.

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek forgalmazását megszünteti. A polcokról lekerülő, nem értékesített mintegy 20000 darab PET palackos italt az áruházlánc jótékonysági célra ajánlja fel.

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, és régi fényében pompázik majd a „Széchenyi Lánczhíd” felirat is, amely újra felkerül a talapzatokra. A hídpályát a tervek szerint idén decemberben visszaadják a forgalomnak.