Van Vleuten sporttörténelmet írt a női Vueltán, Vas Kata Blanka a 28. lett

Van Vleuten sporttörténelmet írt a női Vueltán, Vas Kata Blanka a 28. lett

A holland Annemiek van Vleuten sporttörténelmi triplázást hajtott végre címvédésével a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen, amelyen Vas Kata Blanka a 28. helyen végzett összetettben.

A hivatalosan Ceratizit Challenge by La Vuelta nevet viselő ötszakaszos női viadal nyolcadik kiírása a Madrid környéki 96 kilométeres távval zárult vasárnap. Az 5,6 kilométeres körpályát – itt ér véget később a nap folyamán a férfiak viadala is – 17 alkalommal teljesítették a versenyzők. Az összetettben tavaly kilencedik Vas Kata Blanka még az utolsó kilométeren belül is a csapattársaiért dolgozott, ám a győzelmet nem az SD Worx valamelyik versenyzője, hanem csapata, a Trek-Segafredo kiváló taktikájának köszönhetően, a világbajnok olasz Elisa Balsamo szerezte meg, aki utolsó versenynapját teljesítette a megkülönböztető trikóban az ausztráliai országúti világbajnokság előtt.

Vas feladatát elvégezve már nem hajrázott, így 87. helyen ért célba, összetettben pedig a 28. pozícióban zárt. Csapata, az SD Worx megnyerte a csapatversenyt.

A piros trikós Annemiek Van Vleuten megőrizte előnyét, így a viadal történelmében harmadikként megvédte címét. Sikerével egyben sportágtörténelmi triplázást is végrehajtott a Movistar 39 esztendős holland klasszisa, miután idén nyáron előbb a tíz etapból álló női Giro d'Italiát és a nyolcszakaszos Tour de France-t is megnyerte. Ezen a három versenyen egy esztendőn belül eddig egyik nem képviselőjének sem sikerült diadalmaskodnia, igaz, a férfiaknál három hétig tartanak a nagy körversenyek.

Az összetett végeredménye:

  1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 12:21:46 óra
  2. Elisa Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 1:44 perc hátrány
  3. Demi Vollering (holland, SD Worx) 2:11 perc hátrány

A pontverseny győztese (legjobb sprinter): Silvia Perico (olasz, Valcar) 48 pont

A hegyi pontverseny győztese: Lucinda Brand (holland, Trek-Segafredo)

A csaptverseny győztese: SD Worx

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Magyar Sport Napja alkalmából bemutatták azokat a ruhakollekciókat, amelyeket a párizsi ötkarikás játékokon viselni fog a magyar csapat. 80 nappal az olimpia megnyitója előtt bejelentették a két csapatkapitányt is.