Van Vleuten sporttörténelmet írt a női Vueltán, Vas Kata Blanka a 28. lett

Van Vleuten sporttörténelmet írt a női Vueltán, Vas Kata Blanka a 28. lett

A holland Annemiek van Vleuten sporttörténelmi triplázást hajtott végre címvédésével a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen, amelyen Vas Kata Blanka a 28. helyen végzett összetettben.

A hivatalosan Ceratizit Challenge by La Vuelta nevet viselő ötszakaszos női viadal nyolcadik kiírása a Madrid környéki 96 kilométeres távval zárult vasárnap. Az 5,6 kilométeres körpályát – itt ér véget később a nap folyamán a férfiak viadala is – 17 alkalommal teljesítették a versenyzők. Az összetettben tavaly kilencedik Vas Kata Blanka még az utolsó kilométeren belül is a csapattársaiért dolgozott, ám a győzelmet nem az SD Worx valamelyik versenyzője, hanem csapata, a Trek-Segafredo kiváló taktikájának köszönhetően, a világbajnok olasz Elisa Balsamo szerezte meg, aki utolsó versenynapját teljesítette a megkülönböztető trikóban az ausztráliai országúti világbajnokság előtt.

Vas feladatát elvégezve már nem hajrázott, így 87. helyen ért célba, összetettben pedig a 28. pozícióban zárt. Csapata, az SD Worx megnyerte a csapatversenyt.

A piros trikós Annemiek Van Vleuten megőrizte előnyét, így a viadal történelmében harmadikként megvédte címét. Sikerével egyben sportágtörténelmi triplázást is végrehajtott a Movistar 39 esztendős holland klasszisa, miután idén nyáron előbb a tíz etapból álló női Giro d'Italiát és a nyolcszakaszos Tour de France-t is megnyerte. Ezen a három versenyen egy esztendőn belül eddig egyik nem képviselőjének sem sikerült diadalmaskodnia, igaz, a férfiaknál három hétig tartanak a nagy körversenyek.

Az összetett végeredménye:

  1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 12:21:46 óra
  2. Elisa Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 1:44 perc hátrány
  3. Demi Vollering (holland, SD Worx) 2:11 perc hátrány

A pontverseny győztese (legjobb sprinter): Silvia Perico (olasz, Valcar) 48 pont

A hegyi pontverseny győztese: Lucinda Brand (holland, Trek-Segafredo)

A csaptverseny győztese: SD Worx

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...