Tizedszer rendezték meg a különleges repülőtéri futóversenyt

Tizedszer rendezték meg a különleges repülőtéri futóversenyt

Tizedik alkalommal startolt el szombaton a Budapest Airport jótékonysági futóversenye, a Runway Run. A repülőtér-üzemeltető a meghívásos alapon meghirdetett verseny többmillió forintos bevételét idén is jótékony célra fordítja.

Immár hagyomány, hogy évente egyszer sportolók veszik birtokba a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt I. futópályáját. Az év legkülönlegesebb futóversenye most még egyedülállóbb élmény volt; a 10. Runway Run 1042 indulója a naplemente hangulatos fényeiben állhatott rajthoz. Szintén hagyománynak számít, hogy a verseny nevezési díjaiból befolyt összeget a Budapest Airport jótékony célra fordítja; részben a sérült emberek integrált sportolását támogató SUHANJ! Alapítvány, részben pedig a leukémiás betegek gyógyulását célzó brit Anthony Nolan részesül az összegből. 

A különleges hangulatú versenyen idén is együtt futottak a Budapest Airport légiközlekedési szakemberei és meghívott partnerei, a légiközlekedési iparág, más nemzetközi nagyvállalatok, illetve a hatóságok képviselői és a SUHANJ! Alapítvány sportolói.

A futók bemelegítését Katus Attila személyi edző, világ-és Európa-bajnok sportoló segítette, majd a versenyzők 17 óra 30 perckor vághattak neki a választott távnak a lezárt I. futópályáján. A felnőtt indulók 5 és 10 kilométeres távok közül választhattak, míg a 6 és 15 év közötti gyerekek 1,5 kilométeres távon próbálhatták ki magukat.

Az egyéni indulók közül az 5 kilométeres távon a női mezőnyben Gelencsér Gabriella (00:20:45), a férfiak közül pedig Csuka Balázs (00:17:42) bizonyult a leggyorsabbnak, a 10 kilométeres verseny végén pedig Votin Anna (00:42:04) és Petrus Oleksandr (00:36:20) állhatott a dobogó legfelső fokára. Díjazták a leggyorsabban célba érő látássérült, kézi meghajtású kerékpáros és futókocsis indulót is; ezekben a kategóriákban Osbáth Tibor (10 kilométeren 00:46:55), Schober László (10 kilométeren 00:27:36) és Dubóczki Sarolta (10 kilométeren 00:50:55) nyerték a versenyt. 

A vállalati csapatok mezőnyének kategóriagyőztesei:

  • Üzleti szolgáltatások kategória: KPMG
  • Repülőtéri kereskedelmi csapat kategória: SSP
  • Repülőtéri hatóság kategória: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
  • Légitársaság kategória: Czech Airlines
  • Repülőtéri csapat kategória: Budapest Airport

A jótékony célra fordított támogatások összegéről a Budapest Airport a későbbiekben részletes tájékoztatást nyújt.

Hirdetés

Összetartunk, hogy senki se fázzon – ez is lehetne a mottója Bécs energiatakarékossági tervének, amely a napokban készült el. Az osztrák fővárosban szisztematikus intézkedésekkel csökkentik az energiafelhasználást és gyorsítják fel a megújuló energiahordozókra való átállást.

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek forgalmazását megszünteti. A polcokról lekerülő, nem értékesített mintegy 20000 darab PET palackos italt az áruházlánc jótékonysági célra ajánlja fel.

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, és régi fényében pompázik majd a „Széchenyi Lánczhíd” felirat is, amely újra felkerül a talapzatokra. A hídpályát a tervek szerint idén decemberben visszaadják a forgalomnak.