Nem sikerült a magyar bravúr a hegyikerékpáros világbajnokságon

Nem sikerült a magyar bravúr a hegyikerékpáros világbajnokságon

A héten a franciaországi Les Gets adott otthont a hegyikerékpárosok világbajnokságának. Több magyar versenyző is megmérette magát.

Egy mindössze 1200 laosú francia hegyi település, Les Gets látta vendégül a hegyikerékpárosok idei legrangosabb versenyét, a világbajnokságot. A hét szinte valamennyi napján tartottak versenyeket a szakág a különböző szakágakban és korcsoportokban, és több magyar versenyzőért is szoríthattunk.

A legnagyobb figyelem a cross-country szakág küzdelmeire irányult. Itt a junior lányok versenyében Greman Szonja a 28., Oravecz Lora az 57. helyen zárt a 62 induló közül. Az U23-as nők versenyében Buzsáki Virág 17. lett, Bokros Csenge Anna pedig a 37. helyen szelte át a célvonalat az 57 induló közül.

A nők elit versenyében nem volt magyar résztvevő, miután az olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka nem indult el a viadalon. A férfiaknál Palumby Zsombor próbált szerencsét, és 96 induló közül a 47. pozícióban zárt.

A nőknél Pauline Ferrand Prevot révén hazai győzelem született, a férfiak versenyék a svájci Nino Schurter nyerte meg.

Palumby Zsombor a rövidtávú XCC versenyszámban is megmérette magát, itt a 32. helyen ért célba.

Hirdetés

Átvenné a Budapesten bezáró posták többségét a világ egyik legnagyobb független postai és üzleti szolgáltatási hálózata. A Mail Boxes Etc. szerint ez jó lehetőség lehet mindkét vállalat számára a piaci pozíciójuk erősítésére, miközben az érintett hivatalok közszolgálati státusza továbbra is biztosított lenne.

Magyarországon évente 8-10 ezer embert diagnosztizálnak tüdőrákkal. A tüdődaganatoknál az egyik fő kezelési lehetőséget a kemoterápia jelenti, azonban eddig nem volt arra módszer, hogy megállapítsák, az egyes betegeknek melyik szer a leghatékonyabb. Mostanáig.

Az utasok visszatérésével párhuzamosan fokozatosan bővül a Budapest Airport hosszú távú járathálózata is; Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air a téli menetrendben heti két közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között.