Nem sikerült a magyar bravúr a hegyikerékpáros világbajnokságon

Nem sikerült a magyar bravúr a hegyikerékpáros világbajnokságon

A héten a franciaországi Les Gets adott otthont a hegyikerékpárosok világbajnokságának. Több magyar versenyző is megmérette magát.

Egy mindössze 1200 laosú francia hegyi település, Les Gets látta vendégül a hegyikerékpárosok idei legrangosabb versenyét, a világbajnokságot. A hét szinte valamennyi napján tartottak versenyeket a szakág a különböző szakágakban és korcsoportokban, és több magyar versenyzőért is szoríthattunk.

A legnagyobb figyelem a cross-country szakág küzdelmeire irányult. Itt a junior lányok versenyében Greman Szonja a 28., Oravecz Lora az 57. helyen zárt a 62 induló közül. Az U23-as nők versenyében Buzsáki Virág 17. lett, Bokros Csenge Anna pedig a 37. helyen szelte át a célvonalat az 57 induló közül.

A nők elit versenyében nem volt magyar résztvevő, miután az olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka nem indult el a viadalon. A férfiaknál Palumby Zsombor próbált szerencsét, és 96 induló közül a 47. pozícióban zárt.

A nőknél Pauline Ferrand Prevot révén hazai győzelem született, a férfiak versenyék a svájci Nino Schurter nyerte meg.

Palumby Zsombor a rövidtávú XCC versenyszámban is megmérette magát, itt a 32. helyen ért célba.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.