Nem sikerült a magyar bravúr a hegyikerékpáros világbajnokságon

Nem sikerült a magyar bravúr a hegyikerékpáros világbajnokságon

A héten a franciaországi Les Gets adott otthont a hegyikerékpárosok világbajnokságának. Több magyar versenyző is megmérette magát.

Egy mindössze 1200 laosú francia hegyi település, Les Gets látta vendégül a hegyikerékpárosok idei legrangosabb versenyét, a világbajnokságot. A hét szinte valamennyi napján tartottak versenyeket a szakág a különböző szakágakban és korcsoportokban, és több magyar versenyzőért is szoríthattunk.

A legnagyobb figyelem a cross-country szakág küzdelmeire irányult. Itt a junior lányok versenyében Greman Szonja a 28., Oravecz Lora az 57. helyen zárt a 62 induló közül. Az U23-as nők versenyében Buzsáki Virág 17. lett, Bokros Csenge Anna pedig a 37. helyen szelte át a célvonalat az 57 induló közül.

A nők elit versenyében nem volt magyar résztvevő, miután az olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka nem indult el a viadalon. A férfiaknál Palumby Zsombor próbált szerencsét, és 96 induló közül a 47. pozícióban zárt.

A nőknél Pauline Ferrand Prevot révén hazai győzelem született, a férfiak versenyék a svájci Nino Schurter nyerte meg.

Palumby Zsombor a rövidtávú XCC versenyszámban is megmérette magát, itt a 32. helyen ért célba.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.