Vas Kata Blanka 8. helyen végzett a plouay-i egynapos versenyen

Vas Kata Blanka 8. helyen végzett a plouay-i egynapos versenyen

Vas Kata Blanka az utolsó kilométerig versenyben volt a győzelemért, és végül az előkelő nyolcadig helyen szelte át a célvonalat a franciaországi országúti kerékpáros versenyen.

A szeptemberi országúti kerékpáros világbajnokságra készülő magyar bajnok Vas Kata Blanka a legjobbakkal megérkezve nyolcadik lett a Classic Lorient Agglomération egynapos országúti kerékpáros versenyen.

Az SD Worx tavaly világbajnoki negyedik bringása az esélyesek csoportjával tekert egészen a hajráig, az utolsó kilométeren a spanyol bajnok Mavi García és a holland Amber Kraak el tudott szakadni a bolytól. Bár a három szakágban is a világelitbe tartozó Vas megpróbálta összezárni a sort, nem járt sikerrel, segítséget pedig nem kapott, így el is fáradt, és nyolcadikként gurult át a célvonalon. A győzelmet végül García szerezte meg.

A Classic Lorient Agglomération (Plouay és környéke, 158 kilométer) végeredménye:

  • 1. Mavi García (spanyol, UAE) 4:02:16 óra
  • 2. Amber Kraak (holland, Jumbo-Visma) azonos idővel
  • 3. Grace Brown (ausztrál, FDJ-Suez-Futuroscope) 5 másodperc hátrány
  • 8. Vas Kata Blanka (SD Worx) azonos idővel

Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.