Vas Kata Blanka 8. helyen végzett a plouay-i egynapos versenyen

Vas Kata Blanka 8. helyen végzett a plouay-i egynapos versenyen

Vas Kata Blanka az utolsó kilométerig versenyben volt a győzelemért, és végül az előkelő nyolcadig helyen szelte át a célvonalat a franciaországi országúti kerékpáros versenyen.

A szeptemberi országúti kerékpáros világbajnokságra készülő magyar bajnok Vas Kata Blanka a legjobbakkal megérkezve nyolcadik lett a Classic Lorient Agglomération egynapos országúti kerékpáros versenyen.

Az SD Worx tavaly világbajnoki negyedik bringása az esélyesek csoportjával tekert egészen a hajráig, az utolsó kilométeren a spanyol bajnok Mavi García és a holland Amber Kraak el tudott szakadni a bolytól. Bár a három szakágban is a világelitbe tartozó Vas megpróbálta összezárni a sort, nem járt sikerrel, segítséget pedig nem kapott, így el is fáradt, és nyolcadikként gurult át a célvonalon. A győzelmet végül García szerezte meg.

A Classic Lorient Agglomération (Plouay és környéke, 158 kilométer) végeredménye:

  • 1. Mavi García (spanyol, UAE) 4:02:16 óra
  • 2. Amber Kraak (holland, Jumbo-Visma) azonos idővel
  • 3. Grace Brown (ausztrál, FDJ-Suez-Futuroscope) 5 másodperc hátrány
  • 8. Vas Kata Blanka (SD Worx) azonos idővel

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.