Nem sikerült a bravúr, egy magyar labdarúgóklub lesz ősszel a nemzetközi kupákban

Nem sikerült a bravúr, egy magyar labdarúgóklub lesz ősszel a nemzetközi kupákban

A Mol Fehérvár és a Ferencváros is vereséget szenvedett csütörtökön a nemzetközi kupákban. A Fradi az első meccsen megszerzett előnye miatt továbbjutott, a Fehérvár számára viszont véget ért az idei kupakaland.

A Mol Fehérvár FC 3-0-s vereséget szenvedett Székesfehérváron a német 1. FC Köln együttesétől a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így nem jutott be a sorozat csoportkörébe.

A magyar csapat egy hete 2-1-re győzött Kölnben, a visszavágón azonban hamar hátrányba került, a német rivális ugyanis már a 10. percben megszerezte a vezetést. A második félidő elején a Köln megduplázta az előnyét, majd közvetlenül a lefújás előtt harmadszor is betalált, így 4-2-es összesítéssel lépett tovább.

A Fejér megyei együttes az elmúlt tíz év során harmadszor juthatott volna be európai kupasorozat csoportkörébe, ebben az időszakban korábban mindkétszer az Európa-liga főt��bláján szerepelt.

A Fehérvár búcsúja azt jelenti, hogy háromból egy magyar csapat sem jutott csoportkörbe a Konferencia-ligában. A Kisvárda az előző körben, a Puskás Akadémia pedig a selejtező második fordulójában esett ki.

Csak kicsivel volt több okoz az örömre a Ferencvárosnak. A magyar bajnokcsapat egygólos vereséget szenvedett az ír Shamrock Rovers vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulós párharcának csütörtök esti visszavágóján, de a múlt héten hazai pályán elért 4-0-s sikerének köszönhetően magabiztosan jutott a sorozat csoportkörébe.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese Dublinban elsősorban a megnyugtató előnyének megőrzésére törekedett, s bár a 89. percben kapott góllal elveszítette a meccset, így is sorozatban negyedszer szerepelhet valamelyik európai kupasorozat főtábláján.

Az FTC egymást követő második évben játszhat az Európa-liga csoportkörében, az elmúlt négy idényt tekintve harmadszor. Közben egyszer, 2020-ban a Bajnokok Ligája főtábláján volt érdekelt.

A csoportkör sorsolását pénteken 13 órakor tartják Isztambulban. A sorozat döntőjére pedig május 31-én Budapesten, a Puskás Arénában kerül majd sor.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.