Győzött Pozsonyban, és továbbjutott a Fradi

Győzött Pozsonyban, és továbbjutott a Fradi

A Ferencváros labdarúgócsapata a hazai 2-1-es vereséget követően 4-1 arányban győzni tudott a Slovan Bratislava otthonában, így továbbjutást ünnepelhetett a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A Ferencváros labdarúgócsapata 4-1-re győzött a Slovan Bratislava vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel továbbjutott.

A zöld-fehérek az elefántcsontparti Franck Boli találatával a 20. percben vezetést szereztek, majd a norvég Kristoffer Zachariassen fejesével már összesítésben is előnyben voltak. A második félidőben az argentin születésű szlovák válogatott Vernon De Marco ugyan szépített, de az utolsó szó a Ferencvárosé volt, ugyanis a párharcot eldöntő gólt a mali támadó, Adama Traore lőtte estében a 89. percben, a kegyelemdöfést pedig Aissa Laidouni adta meg a ráadásban. A pozsonyiak magyar játékosa, Holman Dávid ezúttal is a hajrában állt be csereként.

A magyar bajnok a továbbjutásával már mindenképpen csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában. A BL-selejtező harmadik körében az azeri Qarabag vár rá.

További magyar érdekeltségű híre a szerdai játéknapnak, hogy a magyar válogatott védő, Szalai Attila gólt fejelt a török Fenerbahce színeiben. Csapata azonban így is kikapott az ukrán Dinamo Kijevtől, és így búcsúzott a BL-től, az Európa Ligában folytathatják.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Slovan Bratislava (szlovák)-Ferencváros 1-4 (0-2)

Pozsony, 21 500 néző, játékvezető: Marco Di Bello (olasz)

Slovan Bratislava:
Chovan – Medvedev (Green, 10.), Kasia, Abena, De Marco – Kucka, Kankava (Agbo, 92.) – Barszegjan, Csakvetadze, Pauschek (Weiss, 87., majd: Holman, 92.) – Saponjic (Cavric, 87.)

Ferencváros:
Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Zachariassen, Esiti – Tokmac Nguen (Thelander, 93.), Boli (Vécsei, 63.), Traore

Gólszerzők: De Marco (70.), illetve Boli (20.), Zachariassen (31.), Traore (89.), Laidouni (94.)

Sárga lap: De Marco (27.), Kankava (52.), Kucka (55.), Saponjic (84.), illetve Laidouni (3.), Zachariassen (55.), Traore (57.)

Továbbjutott: a Ferencváros 5-3-as összesítéssel.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.