A BKK is vízosztással segít a hőségriadó alatt

A BKK is vízosztással segít a hőségriadó alatt

A Budapesti Közlekedési Központ a forró nyári napokon is igyekszik elviselhetővé tenni a hőséget a járókelők számára. A BKK munkatársai a főváros három forgalmas csomópontján ismét vizet osztanak az arra járóknak.

A Budapesti Közlekedési Központ a pár héttel ezelőtti akcióhoz hasonlóan ismét igyekszik a fővárosban közlekedők utazását a hőség beköszöntével is minél komfortosabbá tenni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére – köztük Pest megyére – adott ki másodfokú figyelmeztetést, csütörtökön az előrejelzések alapján akár 37 fok is lehet, ezért a BKK munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a legforgalmasabb budapesti csomópontokon.

A vízosztást – a készlet erejéig – ezúttal is három helyszínen végzik: a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál. Az akciót már szerdán elkezdték, és július 21-én, csütörtökön 11 és 13 óra között is folytatódik.

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott az időjárási nehézségek elviselése érdekében: a társaság az ügyfélközpontjait is megnyitotta azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

A BudapestGO alkalmazás is segít a hőség enyhítésében

A már több mint 1 millió felhasználóval rendelkező BudapestGO is hasznos segítséget nyújt a forró napokon a felfrissülni vágyóknak: az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menüponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget.

A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazása közben vigyen magával vizet. A társaság emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.