Dupla emeletes vonat jár hétvégenként a Balatonhoz

Dupla emeletes vonat jár hétvégenként a Balatonhoz

A megnövekedett utasigények miatt mostantól a nyári szezon minden hétvégéjén a Nagymarostól Fonyódig közvetlenül közlekedő emeletes Jégmadár expressz (KISS) dupla szerelvénnyel közlekedik.

A MÁV-START ezen a hétvégén először kapcsol össze utasforgalomban két KISS emeletes motorvonatot. A nyár legközkedveltebb járata, a Jégmadár expressz kihasználtsága 100 százalék. A két emeletes jármű együttes ülőhelykapacitása 1200 fő, azonban a csomaggal utazók kényelme érdekénben vonatonként 968 helyjegy váltható.

A dupla Jégmadár expressz jelenleg Nagymarosról indul 7:40-kor szombaton és vasárnap, és 9 órakor ér Kelenföldre. Fontos, hogy a második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi szakaszon néhány megállóban nincs megfelelő hosszúságú peron, így ott csak az első KISS vesz föl utasokat! A vonat a déli part fontosabb megállóiban megállva ér 11:23-ra Fonyódra, majd onnan 16:36-kor indul vissza.

A vonatra helyjegy váltása kötelező az utazáshoz, így garantált az ülőhely. A járaton alapesetben 12, a dupla szerelvényen 24 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.