Mesekönyvet készít gyermekeknek a Ferencvárosi Torna Club

Mesekönyvet készít gyermekeknek a Ferencvárosi Torna Club

15 millió forintos támogatási szerződést írt alá a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója és a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A támogatásból a sportegyesület új, gyermekeknek készülő mesekönyvének előkészületi munkálatait finanszírozza majd a könyvet kiadó Albert Alapítvány.

A sport szeretetéről, és a szurkolóvá válásról, valamint a Fradi értékeiről készít gyermekeknek szóló mesekönyvet a Ferencvárosi Torna Club. A kiadvány szponzorációs támogatását a Provident Pénzügyi Zrt. biztosítja. Az erről szóló támogatási szerződést a mai napon, ünnepélyes keretek között, egy sajtótájékoztatóval egybekötve írták alá a felek. A Fradit Kubatov Gábor, az FTC és az Albert Alapítvány kuratóriumának elnöke, míg a Providentet Szirmák Botond vezérigazgató képviselte.

A mesekönyv a futball szeretetére neveli a gyermekeket, egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat a Fradi világába. A mese főhőse egy Gergő nevű kisfiú, aki nagypapája révén kerül kapcsolatba a Fradival. A könyv várhatóan idén ősztől lesz majd kapható.

A Provident mindennapi tevékenysége során arra törekszik, hogy a társadalom azon rétegeit is bevonja a szabályozott hitelezés világába, akik valamely oknál fogva – legyen az koruk vagy éppen vagyoni helyzetük – nem vehetik igénybe a hagyományos banki hiteleket. Hisszük, hogy mindenki megérdemli azt, hogy céljai elérésének érdekében kapjon egy esélyt, ezért is törekszünk minél szélesebb kör bevonására. Az új fradis mesekönyv is azt a célt szolgálja, hogy a fiatal gyermekeket bevonja a sport világába, megszerettesse velük a szurkolást, és megmutassa nekik, milyen jó Fradistának lenni. Úgy látjuk, hogy jól észrevehető párhuzam van a mesekönyv célkitűzése és a Provident üzleti stratégiája között, ezért még nagyobb örömmel álltunk be a jó ügy mögé – részletezte a támogatás kapcsán Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy bízik abban, hogy a mesekönyv révén sok fiatal gyermek fogja megszeretni a sportot, ismeri meg a szurkolás élményét és a Fradi befogadó, összekovácsoló világát.

A sport nem csak az eredményekről, vagy a szurkolásról  szól, hanem arról is, hogy példát mutassunk a gyermekeknek. A megújult Fradi Múzeum megnyitóján pár hete azt mondtam, fontos, hogy a gyermekek kijöjjenek a mérkőzéseinkre, mert ott mindenkinek meg tudjuk mutatni, hogyan  alakult ki ez a szerelem. A Providenttel most aláírt támogatási szerződés lehetővé teszi, hogy elkészüljön egy színvonalas Fradi mesekönyv. A történet arról szól, hogy egy kisfiú életében először a  családja kíséretében látogat el a híres Ferencvárosi Torna Club stadionjába. Aztán ennek az estének az élményei nem csak az ő, hanem nagyszülei, szülei és testvére életére is hatással vannak�� Ebből a mesekönyvből – a gyerekek nyelvén, nagyszerű rajzok kíséretében – szintén megismerhető, mit jelent  a fradizmus, mi is az a Fradi család – nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

A sajtótájékoztatón részt vettek olyan korábbi Fradi-legendák, mint Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor és Lipcsei Péter, valamint az aktív játékosok közül a magyar nemzeti tizenegyet is erősítő Botka Endre és Sigér Dávid. A rendezvény végén a sajtó képviselőivel és a Provident alkalmazottainak gyermekeivel bejárták a Fradi Múzeumot, a gyerekek pedig kaptak egy-egy, a játékosok által dedikált futballmezt is.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

A görög Olympiakosz elleni Konferencia-liga playoff jelentette a végállomás a Ferencváros labdarúgócsapata számára, miután az athéni meccs utána a Groupama Arénában rendezett visszavágón is 1-0-ás vereséget szenvedett.