Augusztus közepéig nem közlekednek a vonatok Nagymaros és Szob között

Augusztus közepéig nem közlekednek a vonatok Nagymaros és Szob között

Jelentős fennakadást okozott a csütörtöki özönvízszerű esőzés a Nagymaros és Szob közötti vasúti szakaszon. Hatalmas mennyiségű sár- és kőlavina omlott a sínekre. A helyreállítás hónapokig eltarthat.

A csütörtök délutáni esőzés következtében 1700 méteres szakaszon, soha nem látott mennyiségű, 10 ezer köbméternyi sár- és kőlavina öntötte el a vasúti pályát Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelésnél.

A MÁV szakemberei felmérték a károkat, a MÁV FKG még pénteken megkezdte a helyreállítást.

A vásúttársaság becslése szerint várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés egy vágányon.

A cél, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már mindkét vágányon biztosítsák a vonatforgalmat. Addig a Budapest–Szob vonal Nagymarostól északra lévő szakaszára utazók pótlóbuszokat, illetve vonatpótló hajókat vehetnek igénybe. A 12-es számú főút lezárása miatt a Nagymaros és Szob közötti pótlóbuszok kerülő úton, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek.

A Szob alsó és Zebegény megállóhelyekre utazók a Szob–Zebegény között közlekedő pótlóbuszt vehetik igénybe. Nagymaros és Zebegény között pedig vonatpótló hajók járnak.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.