Már az AnadoluJettel is repülhetünk Budapestről Isztambulba

Már az AnadoluJettel is repülhetünk Budapestről Isztambulba

Budapestről magyarok tízezrei utaznak minden évben a török városba, és ezt júniustól már az AnadoluJet járataival is megtehetik. A Turkish Airlines leányvállalata a nyár első hónapjától heti háromszor repül.

Újabb légitársaság járatai közlekednek június másodikától a magyar főváros és Isztambul között. Az AnadoluJet, a Turkish Airlines regionális légitársasága heti háromszor – csütörtökön, pénteken és vasárnap – repül majd Budapest és Isztambul között, a 2 órás utat modern, 189 férőhelyes Boeing 737-800-as gépeivel kínálja. Az AnadoluJet járataira vásárolt jegyek különlegessége, hogy bár diszkont légitársaságról van szó, az ár tartalmazza az étkezést, sőt, ezen túl igénybe lehet venni az étlapról történő ételválasztást is.

A légitársaság a Turkish Airlines (TK) kód alatt üzemel és a repülőjegyeket is így lehet megvásárolni, összesen 48 nemzetközi és 41 török célállomásra. A repülések kiszolgálását a Turkish Airlines légiutas-kísérő és pilóta személyzete látja el, a karbantartási folyamatokat pedig a Turkish Technic végzi.

Érdemes tudni továbbá, hogy Isztambulon keresztül átszállással további úticélok érhetők el az AnadoluJet járataival: Törökországon belül Ankara, Antalya, Dalaman, Bodrum és Izmir, a nemzetközi desztinációk közül pedig Dubai, Tel Aviv, Tbilisi, Teherán, valamint Baku.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője kihangsúlyozta, hogy a törökországi célállomások mindig is benne voltak a budapesti menetrendben, hiszen évek óta magyarok tízezrei utaznak Isztambulba és más, tengerparti desztinációkra.

Mindig nagy öröm számunkra, ha a budapesti repülőtér palettáján újabb légitársaságot köszönthetünk, különösen most, a járvány után, hiszen ez azt is jelenti, hogy az utazások felpörögtek, és a légitársaságok potenciált látnak Budapestben. A Budapestről elérhető célállomások száma újra elérte a járvány előtti szintet, a nyár folyamán pedig újabb útvonalak és járatok indulása várható – fűzte hozzá.

Şamil Karakaş, az AnadoluJet első alelnöke elmondta: Budapest Közép-Európa történelmi és természeti szépségeit tükrözi a Duna partján, és azon európai városok egyike, amelyet igazán érdemes felfedezni. Együtt fogunk dolgozni azon, hogy még több turistát hozzunk ebbe a gyönyörű, egyedi hangulatú városba. A ma indított Isztambul Sabiha Gökçen – Budapest járatunkkal együtt már összesen 50 külföldi repülőtérre jutottunk el. Őszintén hiszem, hogy az AnadoluJetnél hozzájárulunk a Törökország és Magyarország közötti turizmus fejlődéséhez, és ez az új útvonal lehetővé teszi, hogy Törökországból még többen látogassanak el Budapestre. Az első járaton 160 utassal 80 százalékos kihasználtságot értünk el.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.