Kötelező marad a maszk a bécsi tömegközlekedési eszközökön

Kötelező marad a maszk a bécsi tömegközlekedési eszközökön

Habár Ausztriában 2022. június elsejétől – a kórházak és idősotthonok kivételével – már nem lesz kötelező a maszk viselése, az osztrák főváros marad a szigorúbb járványügyi intézkedéseknél.

A járványnak még nincs vége. A maszkviselési kötelezettség bevált, az FFP2-es maszkok megvédenek a fertőzésektől – a koronavíruson túl is. Nekünk még mindig a lakosság egészsége a legfontosabb – így indokolta Bécs polgármestere, Michael Ludwig, hogy néhány órával azután, hogy az osztrák kormány június elsejével átmenetileg megszüntette a maszkviselési kötelezettséget, Bécs újra a szigorúbb utat választotta.

Az országos lazítás ellenére Bécsben június 1-je után is kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, a gyógyszertárakban, az orvosi rendelőkben valamint a kórházakban azoknak, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a betegekkel, illetve a látogatóknak. Fenntartják az otthon használatos gargalizálós PCR-teszteket biztosító „Alles gurgelt” tesztelési hálózatot is, és továbbra is arra bíztatják a lakosságot, hogy folyamatosan teszteljenek. 

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.