Felújítják a budapesti Hungária körút burkolatát

Felújítják a budapesti Hungária körút burkolatát

A Budapest Közút kivitelezésében elkezdődött a Hungária körút útburkolatának felújítása. A munkálatok ideje alatt az érintett szakaszon néhány hétig korlátozásokra kell számítani.

A főváros számára kiemelten fontos az autós közlekedés feltételeinek javítása is, ezért elsődleges feladatának tekinti az úthálózat megújítását. Ennek érdekében a következő rekonstrukció már el is kezdődött: a Budapest Közút kivitelezésében zajlik a Hungária körút, Hős utca és Salgótarjáni utca közötti szakaszának felújítása. Az útburkolat javítását mintegy 14 ezer négyzetméteren végzik el a társaság munkatársai.

Az érintett útszakaszon – a marási és aszfaltozási munkák miatt – irányonként 1-1 sávot lezárnak, mindkét irányba két sáv lesz járható. A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja, hogy az érintett területet az autóval közlekedők a Pongrácz út és a Százados út felé kerüljék el.

A Hungária körút rekonstrukcióját a Fővárosi Önkormányzat finanszírozza, a projekt költségvetése bruttó 490 millió forint.

A munkálatok várhatóan június végéig tartanak. A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az érintett területen fokozott óvatossággal közlekedjen.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.