Vas Kata Blanka 15. az albstadti főversenyen

Vas Kata Blanka 15. az albstadti főversenyen

Az idén először versenyzett hegyikerékpárban a magyar tehetség. A németországi viadalon ausztrál győzelem született

Az ausztrál Rebecca McConnell győzelmével ért véget a hegyikerékpárosok világkupa-versenye a németországi Albstadtban. A dobogóra a 48 másodperc hátránnyal beérő svéd Jenny Rissveds, valamint a kereken egy perces lemaradással a célvonalon áthaladó osztrák Mona Mitterwallner állhatott még fel.

Az SD Worx magyar tehetsége, Vas Kata Blanka a tizenötödik helyen ért célba, a győztestől 4 perc 33 másodperc hátrányban. A még mindig csak 20 éves bringás tavaly nyáron az olimpián a negyedik helyen végzett hegyikerékpárban – a Tokióban bajnoki címet szerző svájci Jolanda Neff ezúttal a kilencedik helyen zárt.

Vas Blanka télen cyclocrossban ért el remek eredményeket, tavasszal eddig főleg országúti kerékpárban versenyzett. Egy hét múlva újra hegyikerékpárban méri össze erejét a legjobbakkal a csehországi Nové Mestoban.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.