Vas Kata Blanka 15. az albstadti főversenyen

Vas Kata Blanka 15. az albstadti főversenyen

Az idén először versenyzett hegyikerékpárban a magyar tehetség. A németországi viadalon ausztrál győzelem született

Az ausztrál Rebecca McConnell győzelmével ért véget a hegyikerékpárosok világkupa-versenye a németországi Albstadtban. A dobogóra a 48 másodperc hátránnyal beérő svéd Jenny Rissveds, valamint a kereken egy perces lemaradással a célvonalon áthaladó osztrák Mona Mitterwallner állhatott még fel.

Az SD Worx magyar tehetsége, Vas Kata Blanka a tizenötödik helyen ért célba, a győztestől 4 perc 33 másodperc hátrányban. A még mindig csak 20 éves bringás tavaly nyáron az olimpián a negyedik helyen végzett hegyikerékpárban – a Tokióban bajnoki címet szerző svájci Jolanda Neff ezúttal a kilencedik helyen zárt.

Vas Blanka télen cyclocrossban ért el remek eredményeket, tavasszal eddig főleg országúti kerékpárban versenyzett. Egy hét múlva újra hegyikerékpárban méri össze erejét a legjobbakkal a csehországi Nové Mestoban.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.