Vas Kata Blanka 15. az albstadti főversenyen

Vas Kata Blanka 15. az albstadti főversenyen

Az idén először versenyzett hegyikerékpárban a magyar tehetség. A németországi viadalon ausztrál győzelem született

Az ausztrál Rebecca McConnell győzelmével ért véget a hegyikerékpárosok világkupa-versenye a németországi Albstadtban. A dobogóra a 48 másodperc hátránnyal beérő svéd Jenny Rissveds, valamint a kereken egy perces lemaradással a célvonalon áthaladó osztrák Mona Mitterwallner állhatott még fel.

Az SD Worx magyar tehetsége, Vas Kata Blanka a tizenötödik helyen ért célba, a győztestől 4 perc 33 másodperc hátrányban. A még mindig csak 20 éves bringás tavaly nyáron az olimpián a negyedik helyen végzett hegyikerékpárban – a Tokióban bajnoki címet szerző svájci Jolanda Neff ezúttal a kilencedik helyen zárt.

Vas Blanka télen cyclocrossban ért el remek eredményeket, tavasszal eddig főleg országúti kerékpárban versenyzett. Egy hét múlva újra hegyikerékpárban méri össze erejét a legjobbakkal a csehországi Nové Mestoban.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.