Nyereményjátékot indítottak a romániai népszámlálások résztvevőknek

Nyereményjátékot indítottak a romániai népszámlálások résztvevőknek

Töltsd ki a népszámlálási kérdőívet május 15-ig, és nyerj egy iPhone-t magadnak és egy interaktív okostáblát egy iskolának – biztatja a Népszámlálás.ro az erdélyi magyarokat a népszámláláson és egy újabb kezdeményezésükben, egy nyereményjátékban való részvételre a szerkesztőségünknek eljuttatott felhívásában.

A játék lényege, hogy akik május 15-ig kitöltik a népszámlálási kérdőívet, és a részvételi igazolásukat beküldik a nepszamlalas.ro/nyeremenyjatek oldalra, azok egy nyereménysoroláson vesznek részt. Egy személy nemcsak a saját igazolását küldheti be, hanem a családtagokét, illetve azokét is, akiknek segített a kitöltésben. Minél több igazolást töltenek fel a játékosok május 22-ig, annál nagyobb esélyük lesz nyerni a május 24-i sorsoláson. A digitális igazolásokat a dovrec.insse.ro oldalról lehet letölteni, ezeket a statisztikai hivatal állítja ki a népszámlálási kérdőív beküldését követő legtöbb 7 nap után.

A játékban résztvevők között 10 nyertest sorsolnak ki. Ők nemcsak egy iPhone-t nyerhetnek, hanem egy interaktív oktatótáblát ajánlhatnak fel egy általuk előre kiválasztott olyan magyar nyelven (is) oktató iskolának, amely 50 százalék alatti magyar lakosságaránnyal rendelkező településen működik.

Ebbe beletartoznak például a szórványban működő iskolák, de akár a marosvásárhelyi, kolozsvári, nagyváradi vagy szatmárnémeti iskolák is – hívja fel a figyelmet Marosan Csaba színművész, aki a projekt mellé állva egy videóban buzdítja az erdélyi magyarokat arra, hogy kapcsolódjanak be a játékba.

Ugyanakkor a színművész nagy feladatnak tekinti azt, hogy május 15-ig, a népszámlálás online szakaszában minél több magyart megszámoljunk. Erre utal Barna Gergő, a magyar népszámlálási kampány koordinátora is a játék lanszírozása kapcsán: A nyereményjátékot azért indítottuk el, hogy bátorítsuk a magyar lakosságot a népszámláláson való online részvételre, és arra, hogy segítsenek az idősebbeknek is a kitöltésben. A játékkal arra is szeretnénk ösztönözni a válaszadókat, hogy ellenőrizzék, hogy a kérdőívüket a statisztikai hivatal érvényesítette-e, validálta-e.

Ugyanakkor a szociológus azt is kiemelte, hogy – mivel a népszámlálás egy közösségi ügy – fontosnak tartották azt is, hogy a játéknak is legyen társadalmi haszna. Úgy gondoljuk, hogy a legjobb helyre fognak kerülni a közösségi célra szánt nyeremények, hiszen a gyermekeink, az iskolák használhatják majd ezeket az oktatásban – magyarázta a kampánykoordinátor.

A nyereményalap 10 darab új, kártyafüggetlen iPhone SE 3 mobiltelefon (darabonként hozzávetőleg 500 euró értékben) és 10 darab teljesen felszerelt digitális tábla, állvánnyal, számítógéppel, magyar nyelvű oktatási szoftverekkel (darabonként hozzávetőleg 3200 euró értékben).

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.