Erre hívja fel a figyelmet a BKK a Föld napja alkalmából

Erre hívja fel a figyelmet a BKK a Föld napja alkalmából

Különleges akcióval lepi meg a fővárosiakat a Budapesti Közlekedési Központ, a TEDxDanubia, az Arena Mall, az Allee, a Westend, valamint a Rózsakert bevásárlóközpont a Föld napján. Április 22-én, pénteken a közösségi közlekedési eszközökön és a plázákban figyelemfelhívó gondolatokkal és a természeti világ hangjaival találkozhatnak az utazók, járókelők.

Ha kinyitjuk a fülünket és szemünket, észrevehetjük, hogy a város is tele van ámulatba ejtő hangokkal, színekkel, csodálatos és kiemelten fontos állatokkal. Erre hívja fel a figyelmet a TEDxDanubia, a Budapesti Közlekedési Központ, az Arena Mall, a Westend, az Allee és a Rózsakert bevásárlóközpont különleges, Föld napi akciója.

Április 22-én, pénteken madárcsicsergés, levelek susogása költözik az üzletközpontokba. Eközben Udvaros Dorottya és Litkai Gergely olyan gondolatokat oszt meg a fővárosban közlekedőkkel, amelyek a klíma és a környezet megóvására hívják fel a figyelmet.

A BKK is a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja azokat, akik rendszeresen autóval közlekednek. Arra ösztönzi őket, hogy használják a közösségi közlekedést az autó helyett, ezáltal ugyanis járhatóbbá, élhetőbbé válnak a főváros útjai, csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, továbbá sokat tehetnek az egészség megőrzéséért. Ezeknek a céloknak a fontosságát demonstrálva idén a BKK munkatársai közösen is részt vesznek az I bike Budapest Bringás felvonuláson.

Az ENSZ 2009-ben nyilvánította április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére. A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a bolygó természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése

– erre figyelmeztet a 32. magyar és az 52. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. 

Jelentős eltérések vannak a balatoni nyaralótérségben eladásra kínálat nyaralók és lakóingatlanok között. A Balaton-parti és a tó környékén lévő települések eladó ingatlanai között 2,2 milliárd forintos kastély, valamint 1,9 millió forint értékű présház is található.

Egyre népszerűbb az önkiszolgálás, miközben nagyobb hangsúlyt kell fektetni az ügyfélkezelésre. Az északi országokban a legmagasabb az ügyfél- és munkavállalói elégedettség, a közép-európai országok is jól állnak ügyfél-elégedettséggel, viszont lényegesen alacsonyabb az alkalmazottak elégedettsége.