Erre hívja fel a figyelmet a BKK a Föld napja alkalmából

Erre hívja fel a figyelmet a BKK a Föld napja alkalmából

Különleges akcióval lepi meg a fővárosiakat a Budapesti Közlekedési Központ, a TEDxDanubia, az Arena Mall, az Allee, a Westend, valamint a Rózsakert bevásárlóközpont a Föld napján. Április 22-én, pénteken a közösségi közlekedési eszközökön és a plázákban figyelemfelhívó gondolatokkal és a természeti világ hangjaival találkozhatnak az utazók, járókelők.

Ha kinyitjuk a fülünket és szemünket, észrevehetjük, hogy a város is tele van ámulatba ejtő hangokkal, színekkel, csodálatos és kiemelten fontos állatokkal. Erre hívja fel a figyelmet a TEDxDanubia, a Budapesti Közlekedési Központ, az Arena Mall, a Westend, az Allee és a Rózsakert bevásárlóközpont különleges, Föld napi akciója.

Április 22-én, pénteken madárcsicsergés, levelek susogása költözik az üzletközpontokba. Eközben Udvaros Dorottya és Litkai Gergely olyan gondolatokat oszt meg a fővárosban közlekedőkkel, amelyek a klíma és a környezet megóvására hívják fel a figyelmet.

A BKK is a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja azokat, akik rendszeresen autóval közlekednek. Arra ösztönzi őket, hogy használják a közösségi közlekedést az autó helyett, ezáltal ugyanis járhatóbbá, élhetőbbé válnak a főváros útjai, csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, továbbá sokat tehetnek az egészség megőrzéséért. Ezeknek a céloknak a fontosságát demonstrálva idén a BKK munkatársai közösen is részt vesznek az I bike Budapest Bringás felvonuláson.

Az ENSZ 2009-ben nyilvánította április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére. A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a bolygó természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése

– erre figyelmeztet a 32. magyar és az 52. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. 

Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.