Holland és belga siker a Flandriai Körversenyen

Holland és belga siker a Flandriai Körversenyen

A holland Matieu van der Poel sikerével ért véget az egyik legrangosabn klasszikus egynapos kerékpárverseny. A nőknél a belga Lotte Kopecky győzőtt.

A számos meredek emelkedővel, és sok macskaköves szakasszal fűszerezett Flandriai Körverseny az országúti kerékpárosok egyik legrangosabb klasszikus egynapos viadala. Ennek megfelelően a mezőny krémje jelen volt a rajtnál – lemászítva a belga Wout van Aertot, aki koronavírus-fertőzés miatt nem indulhatot a versenyen.

Sokáig úgy tűnt, hogy a 106. flandriai kör a 2020-as bajnok holland Matieu Van der Poel, és a kétszeres Tour de France-győztes szlovén Tadej Pogacar között dől el, azonabn az utolsó métereken annyira egymásra figyeltek, hogy két üldözőjük is felért rájuk. A sprintbefutó során a holland bizonyolt a legjobbnak, a szlovén azonban leszorult a dobogóról, és csak negyedik lett.

A férfi verseny végeredménye:

  1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 6:18:30 óra
  2. Dylan van Baarle (holland, Ineos Grenadiers) azonos idővel
  3. Valentin Madouas (francia Groupama-FDJ) azonos idővel
  4. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Team Emirates) azonos dővel
  5. Stefan Küng (svájci, Groupama-FDJ) 2 másodperc hátrány

A nőknél hazai győzelem született, az SD Worx színeiben versenyző Lotte Kopecky sprintbefutó végén utasította maga mögé az egyaránt holland Annemiek van Vleutent és Chantal van den Broek-Blaakot. Az első ötben három versenyzővel is szereplő SD Worx színeiben versenyez Vas Kata Blanka is, aki jövő vasárnap az Amstel Gold Race egynapos versenyén kezdi meg az országúti szezonját.

A női verseny végeredménye:

  1. Lotte Kopecky (belga, SD Worx) 4:11:21 óra
  2. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar Team Women) azonos idővel
  3. Chantal van den Broek-Blaak (holland, SD Worx) 2 másodperc hátrány
  4. Arlenis Sierra Canadilla (kubai, Movistar Team Women) 40 másodperc hátrány
  5. Marlen Reusser (svájci, SD Worx) 40 másodperc hátány

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.