Új zebrát alakított ki a Blaha Lujza téren a BKK

Új zebrát alakított ki a Blaha Lujza téren a BKK

A terveknek megfelelően halad a Blaha Lujza tér megújítása, amelyhez kapcsolódóan a BKK március 30-án, szerdán két új gyalogátkelőhelyet létesített a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában. A felújítás elkészültével a kereszteződés akadálymentesen, minden irányban átjárható lesz a felszínen.

A Blaha Lujza tér átépítése szerződés szerinti ütemben halad, a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében összesen három új gyalogátkelőt létesít a BKK. Ezek közül kettő – az Erzsébet körúti és a tér túloldalán lévő Rákóczi úti – március 30-án elkészült. A harmadikat a tér sarkánál, a buszmegállóhoz közel akkor lehet kialakítani, ha az már nem munkaterületre vezet.

Az új gyalogátkelőhelyek középszigettel készültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogosátkelő lesz a három új, valamint a József körúton már meglévő, illetve megmaradó átkelőnek köszönhetően. Az Erzsébet körúti középszigeten álló közvilágítási oszlopot februárban cserélték ki a kivitelező munkatársai, hogy kialakíthassák a gyalogátkelőt.

Forrás: BKK

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.