Bővítette EFT-kínálatát a Bécsi Értéktőzsde

Bővítette EFT-kínálatát a Bécsi Értéktőzsde

A márciusi bevezetéseknek köszönhetően Immár összesen 136 tőzsdén kereskedett alap szerepel a Wiener Börse kínálatában.

Az elmút héten 23 új ETF-fel bővült a bécsi tőzsde kínálata. Az "Xtrackers ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF" valamint a "Deka MSCI World Climate Change ESG UCITS ETF" révén két ESG-fókuszú ETF is forgalomba került. Utóbbi konstrukció esetében a kiválasztott vállalatok szén-dioxid-kibocsátását is figyelembe veszik az értékpapír súlyozásánál.

Első alkalommal került be a kínálatba a VanEck globális befektetési vállalat egyik ETF-je. A "VanEck Vectors Global Real Estate UCITS ETF" egy globális ingatlanportfóliót követ. A Lang & Schwarz kötelező érvényű jegyzéssel rendelkező árjegyzőként biztosítja a versenyképes árakat és a folyamatos árfolyamrögzítést.

A Bécsi Értéktőzsdén jelenleg összesen 136 ETF-fel van lehetőség kereskedni.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.