Bővítette EFT-kínálatát a Bécsi Értéktőzsde

Bővítette EFT-kínálatát a Bécsi Értéktőzsde

A márciusi bevezetéseknek köszönhetően Immár összesen 136 tőzsdén kereskedett alap szerepel a Wiener Börse kínálatában.

Az elmút héten 23 új ETF-fel bővült a bécsi tőzsde kínálata. Az "Xtrackers ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF" valamint a "Deka MSCI World Climate Change ESG UCITS ETF" révén két ESG-fókuszú ETF is forgalomba került. Utóbbi konstrukció esetében a kiválasztott vállalatok szén-dioxid-kibocsátását is figyelembe veszik az értékpapír súlyozásánál.

Első alkalommal került be a kínálatba a VanEck globális befektetési vállalat egyik ETF-je. A "VanEck Vectors Global Real Estate UCITS ETF" egy globális ingatlanportfóliót követ. A Lang & Schwarz kötelező érvényű jegyzéssel rendelkező árjegyzőként biztosítja a versenyképes árakat és a folyamatos árfolyamrögzítést.

A Bécsi Értéktőzsdén jelenleg összesen 136 ETF-fel van lehetőség kereskedni.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.