Hétfőtől nem kötelező a maszkviselés a BKK járatain

Hétfőtől nem kötelező a maszkviselés a BKK járatain

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban március 7-től, hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint a megállóhelyeken és az állomásokon sincs már érvényben a maszkviselési szabály. Hogyha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

A koronavírus-járvány mérséklődése miatt Magyarország Kormánya feloldja a járványügyi korlátozások döntő többségét – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter március 3-án a Kormányinfón. A maszkviselésről szóló kormányrendeletet a 2022. március 4-én megjelent Magyar Közlöny tartalmazza. Ennek értelmében március 7-től, hétfőtől már a közösségi közlekedés használatakor, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken, illetve a pályaudvarokon sem kötelező a maszkviselés. Aki azonban szeretné, továbbra is hordhatja a szájat és orrot eltakaró maszkot, hogy védje az egészségét.

A kötelező maszkviselés a súlyosbodó járványhelyzet miatt tavaly november 1-je óta volt ismét érvényben a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon. Ennek és a rendszeres fertőtlenítésnek köszönhetően a közösségi közlekedés biztonságos választás maradt. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk a járvány elleni küzdelem egyik hatékony eszközének bizonyult.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.