Elfogadták a BKV frissített környezetvédelmi nyilatkozatát

Elfogadták a BKV frissített környezetvédelmi nyilatkozatát

A BKV egy éve szerezte meg az EMAS védjegyet. A nemzetközi környezetvédelmi minősítés keretében cégek tesznek önkéntes vállalásokat, illetve átláthatóvá teszik működésüket is.

A megszokottól eltérően, távaudit formájában, a  BKV Zrt. két telephelyén – Budafok Villamos Járműtelepen és M4 Metró Járműtelepen – tavaly novemberben zajlott le az EMAS újabb hitelesítési eljárása. A külső hitelesítő fél vizsgálta az éves környezetvédelmi célok teljesülését, a jogszabályi megfelelést, a teljesítménymutatók alakulását, továbbá mindezek hitelességét, amely kiemelt fontosságú követelmény az EMAS rendszerében. Az eljárás eredményeképpen eltérést és hiányosságot nem tártak fel, az audit sikeresen zárult. Ezt követően a Pest Megyei Kormányhivatal  frissítette Társaságunk nemzetközi EMAS-regisztrációját.

A közlekedési vállalatnak továbbra is elsődleges céljai között szerepel környezeti teljesítményének növelése. Ennek érdekében célként tűzték ki, hogy a jövőben további telephelyeket vonnának be a környezetvédelmi programba – ezzel is eleget téve a Budapesti Környezeti Programban foglalt kötelezettségeknek.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.