Elfogadták a BKV frissített környezetvédelmi nyilatkozatát

Elfogadták a BKV frissített környezetvédelmi nyilatkozatát

A BKV egy éve szerezte meg az EMAS védjegyet. A nemzetközi környezetvédelmi minősítés keretében cégek tesznek önkéntes vállalásokat, illetve átláthatóvá teszik működésüket is.

A megszokottól eltérően, távaudit formájában, a  BKV Zrt. két telephelyén – Budafok Villamos Járműtelepen és M4 Metró Járműtelepen – tavaly novemberben zajlott le az EMAS újabb hitelesítési eljárása. A külső hitelesítő fél vizsgálta az éves környezetvédelmi célok teljesülését, a jogszabályi megfelelést, a teljesítménymutatók alakulását, továbbá mindezek hitelességét, amely kiemelt fontosságú követelmény az EMAS rendszerében. Az eljárás eredményeképpen eltérést és hiányosságot nem tártak fel, az audit sikeresen zárult. Ezt követően a Pest Megyei Kormányhivatal  frissítette Társaságunk nemzetközi EMAS-regisztrációját.

A közlekedési vállalatnak továbbra is elsődleges céljai között szerepel környezeti teljesítményének növelése. Ennek érdekében célként tűzték ki, hogy a jövőben további telephelyeket vonnának be a környezetvédelmi programba – ezzel is eleget téve a Budapesti Környezeti Programban foglalt kötelezettségeknek.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.