Így változik közlekedés a kézilabda-Eb budapesti mérkőzései idején

Így változik közlekedés a kézilabda-Eb budapesti mérkőzései idején

Január 13. és 30. között rendezik a magyar–szlovák férfi-kézilabda-Európa-bajnokságot, amelynek budapesti mérkőzéseit a Népligetnél megépült Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban, az MVM Dome-ban játsszák.

Az új népligeti helyszín közösségi közlekedéssel az M3-as metróval, illetve hétvégén az M3-as metrópótló autóbusszal, valamint az 1-es villamossal érhető el a N��pligetig utazva. A rendezvényhelyszín közelében van a MOL Bubi Népliget M (buszpályaudvar) gyűjtőállomása és egy újonnan kialakított kerékpárparkoló, amelyek a Könyves Kálmán körútról, valamint az Üllői út felől kerékpárúton, illetve kerékpásávon is könnyen megközelíthetők.

Az autók korlátozott parkolási lehetősége miatt a BKK javasolja, hogy a mérkőzésekre igyekvők – az aktív közlekedési módok mellett – elsősorban a kötöttpályás közlekedési eszközöket, azaz a metrót és a villamost válasszák. Az 1-es villamos, az M3-as metró és az M3-as metrópótló autóbuszok az esti mérkőzések után sűrűbben közlekednek.

Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a megújult, új funkciókkal bővült BKK Futár alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.