Alaposan ellenőrizték a legforgalmasabb villamosvonalat

Alaposan ellenőrizték a legforgalmasabb villamosvonalat

Az elmúlt év végén újra a 4-es, 6-os villamosvonalon tartott ellenőrzést a BKK és a BRFK a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonsága érdekében.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. 2021. december 29-én ismét a 4-es, 6-os villamosvonalat, azok megállóhelyeit és környékét ellenőrizték.

Az akcióban résztvevő egyenruhások maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása, köztisztasági szabálysértés és egy gyalogos szabálytalan közlekedése miatt összesen három emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. A megállókban két férfit fogtak el: egyikőjük ellen két körözés volt kiadva szabálysértési eljárás miatt, míg a másiknál kábítószergyanús anyagot találtak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Szeptember 1-jétől növekednek a pótdíjösszegek a fővárosi közösségi közlekedésben, hogy bérlet- vagy jegyvásárlás helyett senkinek se érje meg inkább bliccelni. A BKK azonban nemcsak ezzel ösztönöz az utazási feltételek betartására.

Ősziesen hulló sárga falevelek és kiégett mezők csúfítják el a nyári tájat Európa-szerte. A klímaválság okozta aszály nem kíméli szomszédainkat sem. Az osztrák főváros mégsem aggódik a vízellátás miatt.