A Polyduct részvényei is elérhetővé váltak a pesti tőzsdén

A Polyduct részvényei is elérhetővé váltak a pesti tőzsdén

A Polyduct tőzsdére vezető útját a BÉT több középvállalati kezdeményezése szegélyezte – a 2021-es BÉT50 kiadványban való debütálás mellett a tőzsdei felkészülést segítő Mentor Programot is igénybe vette a vállalat.

Folytatódott az elmúlt hetek élénk kibocsátói aktivitása a Budapesti Értéktőzsdén – kedden a Polyduct mutatkozott be a BÉT középvállalati platformján, a BÉT Xtend piacon, amelynek keretében a társaság 102 540 darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvénye került bevezetésre. Az ennek apropójából tartott kereskedésindító csengetésen Fésűs András, a Polyduct elnöke, Egri Tibor, a Polyduct vezérigazgatója, Máté-Tóth István, a BÉT vezérigazgató-helyettese, illetve a társaság tőzsdére lépését tanácsadói minőségben segítő dr. Polacsek Csaba PwC partnere vett részt.

A nádudvari Polyduct a piacvezető mezőgazdasági integrátorból, a KITE-ből önállósodott a 90-es évek elején. A társaság azóta a rotációs öntözési technológia meghonosításával a szektor meghatározó szereplőjévé vált, tevékenységét innovatív fejlesztések és a termékportfólió folyamatos bővítése jellemzi. A fogyasztói igényekre reagálva ma már a víz- és hulladékgazdálkodás, urbanizáció, illetve az ipari kooperáció területén is aktív, termékei nemzetközi szinten is keresettek.

A Polyduct 2021-ben debütált a BÉT hazai vállalati sikertörténeteket bemutató „BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete” című kiadványában, illetve sikeresen pályázott a tőzsdei felkészülést segítő BÉT Mentor Program keretein belül. Utóbbi kezdeményezés amellett, hogy támogatást nyújt a tőzsdei megjelenés finanszírozásában, szakmai tanácsadást is biztosít a programban részt vevő vállalatok számára.

A Polyduct tőzsdei megjelenésével tovább bővül középvállalati platformunk, a BÉT Xtend kibocsátói köre. Különösen örömteli számunkra, hogy a társaság tőzsdei megjelenését a Budapesti Értéktőzsde is aktívan segíthette a BÉT50 kiadványon, illetve a Mentor Programon keresztül. Az innovatív, dinamikusan növekedő középvállalatok tőzsdei megjelenésének ösztönzése továbbra is kiemelt stratégiai célunk – mondta Máté-Tóth István, a BÉT vezérigazgató-helyettese.

A cég elnöke, Fésűs András kiemelte, hogy a részvények tőzsdei bevezetése tudatos fejlesztési folyamat eredménye, amelynek célja, a megfelelő üzleti partnerek megtalálása további innovatív termékek fejlesztéséhez a műanyag- és a fémipar területén. Itt az idő a szintlépésre, bízunk az eddigi eredményeinkben, tudjuk hova szeretnénk eljutni és azt is, hogyan tehetjük ezt meg.

A folyamatos piacfejlesztés miatt megnövekedett feladatokat a nádudvari és püspökladányi telephelyeken 2021-ben megvalósított üzemi területek tízezer négyzetméterre történő bővítésével a napokban zajló technológiafejlesztési beruházással és a dolgozói létszám jelentős növel��sével kívánja teljesíteni.

Minden okunk megvan arra, hogy büszkén és magabiztosan tekintsünk a jövőbe: a gyártási technológiáink, a termékportfóliónk kiemelkedő színvonalú és rendelkezésünkre áll a megfelelő tudás is. Hiszünk a cégünkben, ezért invesztálunk a jövőjébe – osztotta meg gondolatait a tőzsdére lépés kapcsán Egri Tibor, a Polyduct Műanyagipari Zrt. vezérigazgatója.

Ezt megelőzően, december elején az ingatlanbefektetésekre specializálódott társaság az Eprolius Ingatlan Nyrt. vezette be törzsrészvényeit ünnepélyes csengetés keretében a BÉT-re.

Április 20-án és 21-én rendezik meg az idei Telekom Vivicittá kétnapos futófesztivált Budapesten. A 39. kiírás legnépszerűbb távja ezúttal is a félmaraton, de bármelyik korosztály találhat magának kihívást. Az élményhez pedig a mesterséges intelligencia is igyekszik hozzájárulni.

Az új kiadvány részletes, érdekes és ismeretterjesztő formában mutatja be a Magyarországon jelenleg előforduló, természetvédelmi, horgászati vagy gazdasági szempontból jelentős halfajokat.

Lendületes hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX erősödéséből mind a négy vezető részvény kivette a részét.