Új kibocsátó jelent meg a budapesti tőzsdén

Új kibocsátó jelent meg a budapesti tőzsdén

Bevezette törzsrészvényeit az Eprolius Ingatlan Nyrt. – az ingatlanbefektetésekre specializálódott társaság ünnepélyes csengetés keretében mutatkozott be a BÉT-en.

Ünnepélyes kereskedésindító csengetés keretében üdvözölte a Budapesti Értéktőzsde az Eprolius tőzsdei megjelenését, amelynek keretében 6 millió darab, egyenként 1000 forint névértékű törzsrészvény került bevezetésre az immár 16 kibocsátót számláló Standard kategóriába. Az eseményen Érdi Zoltán, az Eprolius Igazgatóságának elnöke, Nyíri Szabolcs, az Eprolius operatív vezetője, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, valamint a társaság tőzsdei bevezetését tranzakciós tanácsadói minőségben segítő Erdős és Katona Ügyvédi Társulás és a Concorde MB Partners szakemberei is részt vettek.

A részvények tőzsdei bevezetése tudatos építkezés nyomán valósult meg – az Eprolius a BÉT középvállalati szolgáltatáspalettájába tartozó Mentor Programban is részt vett. A kezdeményezés a tőzsdei felkészülés finanszírozását és a szakmai tanácsadást tekintve is támogatást nyújt a tőzsdére igyekvő társaságoknak.

Az ingatlanbefektetésekkel és -fejlesztéssel foglalkozó Eprolius portfóliója elsősorban vidéki nagyvárosokban – Győr, Miskolc, Baja, Dombóvár, Szekszárd – található kiskereskedelmi, valamint budapesti ipari-logisztikai ingatlanokra koncentrálódik. A társaság stratégiai célkitűzései között a már meglévő ingatlanportfólió hasznosítása, fejlesztése és a portfólió bővítése is szerepel. Kiemelt prioritásként jelölték meg emellett a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulást, amelynek fontos állomása a tőzsdére lépés.

Mindig különösen örömteli számunkra, ha egy feltörekvő vállalat a BÉT valamely középvállalati szolgáltatását igénybe véve halad a parkett felé, ahogy történt ez az Eprolius esetében is. Bízom benne, hogy az Eprolius tőzsdére lépése ösztönzőleg hathat további, az ingatlan szektorban működő társaság számára is. További sikeres növekedést kívánok a társaságnak! – nyilatkozta a részvénybevezetés kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az Eprolius Ingatlan számára a megalakulás óta cél volt a tőzsdei részvétel, mert hiszünk benne, hogy a tőkepiac a transzparencián keresztül és a hazai befektetők bevonásával hozzájárul céljaink eléréséhez. Örömteli számunkra, hogy elérkezett ez a nap és bízunk benne, hogy a befektetők és a tőkepiaci szereplők egyaránt vonzónak tartják majd az Eprolius-ba történő befektetést – egészítette ki Érdi Zoltán az Eprolius igazgatóságának elnöke.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.