Minden korábbi rekordot megdöntött a Mol Bubi

Minden korábbi rekordot megdöntött a Mol Bubi

Átlépte a 20 ezer regisztrálót a MOL Bubi – a közbringarendszer egyre népszerűbb a felhasználók körében, és szinte minden napra jut egy újabb rekord a szolgáltatás kapcsán.

Május 20-ai átadása óta egyre csak növekszik a megújult MOL Bubi közbringarendszer népszerűsége. Jól bizonyítja ezt a szolgáltatásban regisztráltak száma is, amely 3 héttel az újraindulás után átlépte a 20 ezredik felhasználót. A fővárosiak eddig összesen közel 1,4 millió percet töltöttek a MOL Bubi kerékpárok tekerésével.

Korábban még arról szóltak a hírek, hogy az almazöld kerékpár iránti érdeklődés a 2014. évi adatokat is meghaladta, 2021. június 3-án ugyanis 5587-szer utaztak a MOL Bubi kerékpárokkal Budapesten. A héten azonban ezt a számot is többször felülmúlta a megújult szolgáltatás, 2021. június 10-én pedig összesen 7024-szer pattantak nyeregbe, felállítva ezzel az eddigi napi utazásszám-rekordot.

Mit tud az új MOL Bubi?

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában és a MOL finanszírozása mellett alapjaiban újult meg május közepén a közbringarendszer. A kerékpárok a defekttűrő, fújt gumikkal könnyebben tekerhetők, ��s sokkal jobban gurulnak elődjüknél. A teljesen megszűnő kaució mellett megfizethető díjakkal és rugalmas, percalapú számlázással lehet használni a kerékpárokat. Az új applikációban minden MOL Bubival kapcsolatos ügyet pillanatok alatt el lehet intézni, nincs szükség személyes ügyintézésre, és teljesen megújult a szolgáltatás weboldala is.

Forrás: BKK

Egyszerűbbé vált a kerékpárok felvétele és lezárása, amelyet egy okoslakattal lehet megtenni. A városi közlekedéshez minden kiegészítővel felszerelt bicikli a könnyen állítható nyeregmagassággal bárki számára kényelmessé teszi a kerékpározást.

Az indulás óta a szakemberek folyamatosan figyelik a rendszer működését, hogy szükség esetén gyorsan reagáljanak a felmerülő kihívásokra, kérdésekre. Emellett az almazöld kerékpárok helyes használatáról részletes használati útmutató található a MOL Bubi honlapján, illetve a közbringarendszer Facebook-oldalán is nap mint nap jelennek meg hasznos információk.

A borítókép forrása: Nyirő Simon / BKK

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.