Közös ellenőrzéseket tart a rendőrség és a BKK

Közös ellenőrzéseket tart a rendőrség és a BKK

A zsebtolvajlás elleni kampány és a buszsávok ellenőrzése után folytatódik a BRFK és a BKK közös akciósorozata. Az együttműködés célja, hogy a fővárosiak biztonságosan használhassák a közösségi közlekedés járatait.

Pozitív tapasztalatokkal zárult a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) decemberi, zsebtolvajlás elleni akciója. Az utasok biztonságérzetének növelése érdekében idén is folytatódik a közlekedésszervező társaság és a rendőrség közös, több napig tartó akciósorozata. Ezúttal a VII., a VIII., a IX. és a X. kerület meghatározott járatain biztosít fokozott jelenlétet a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett.

A jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, illetve figyelnek a járványügyi szabályok betartására, a rendőrség munkatársai pedig biztosítják a közrendet. A BKK-hoz érkező visszajelzések szerint az utasok biztonságérzetét főképp a járatokon felbukkanó garázdálkodó személyek, a zsebtolvajok, illetve a vírusfertőzés lehetősége zavarja.

Ezért a két szervezet szorosabb szakmai kooperációval, közös kommunikációval, figyelemfelkeltő és edukációs videókkal csökkentené a közösségi közlekedéssel összefüggő szabályszegések számát, illetve segítené elő a járványügyi szabályok betartását. A jövőben minden hónapban várható a mostanihoz hasonló, fővárosban közlekedők biztonságérzetét erősítő közös akció.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.