A labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján a Ferencváros

A norvég Molde elleni kedd esti 0-0-ás döntetlen után, 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutott, és 25 év után a BL csoportkörében szerepelhet a Ferendváros labdarúgócsapata.

Budapesten a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött a Bajnokok Ligája selejtező playoff-körében 3-3-as idegenbeli döntetlen után lépett pályára a Ferencváros labdarúgó csapata. A Molde elleni hazai 0-0 azt jelentette, hogy idegenben szerzett több góllal (a nemzetközi kupák selejtezőiben az idei évben a koronavírus-járvány miatt egymeccses párharcokat rendeztek, egyedül a BL-rájátszás volt oda-visszavágós) a magyar bajnok jutott be a BL legjobb 32 csapata közé.

A Ferencvárosnak négy bajnokcsapaton kellett sikerrel túljutnia, a svéd Djurgarden, a skót Celtic Glasgow és a horvát Dinamo Zagreb után a norvég aranyérmes két vállra fektetése az utóbbi évek legnagyobb magyar klubsikerét hozta. A Ferencváros 1995-ös és a Debrecen 2009-es BL-csoportkörös szereplése utána a Szerhij Rebrov vezette 2020-as Fradi a harmadik magyar csapat a legrangosabb kupasorozat főtábláján.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.