Az újraindulásról szólt a Nagy Restart konferencia

A koronavírus-járvány utáni talpra állás és újrakezdés jegyében került sor a Marketingiskola.ro által kezdeményezett Nagy Restart konferenciára. A célközönség az erdélyi magyarok és főleg a KKV-szektor voltak, de a témák sokszínűsége miatt bárki találhatott számára hasznos és érdekes előadásokat.

A konferencia ötlet- és házigazdája a Marketingiskola.ro és Farkas Levente voltak. A többek között a Romániai Magyar Közgazdász Társaság és a Harghita Business Center Startup Incubator közreműködésével megvalósított esemény 2020. május 25 és 29 között, teljes mértékben online került megrendezésre, az élő előadásokat bárki ingyen meghallgathatta.

Többek között megosztotta a résztvevőkkel gondolatait Gerendai Károly a Sziget Fesztivál tulajdonosa, Bálint Csaba a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsi tagja, Lévai Richárd online marketing specialista, és Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő is. A különféle területekről érkező szakemberek előadásait átlagosan 100 és 200 közötti néző követte valós időben.

A Nagy Restart konferenciáról szóló cikkünk, melyben ezen előadások közül szemezgettünk, a GazMag nyári lapszámában lesz olvasható.

Januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült. Országrészenként eltérő mértékű az emelkedés.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.