Buzsáki Virág és Palumby Zsombor is győzni tudott Nagykanizsán

Szeptember utolsó hétvégéjén Nagykanizsán zárul a magyarországi hegyikerékpáros szezon. A Kanizsa Kupa az esélyek győzelmével zárult, a férfiak és a nők versenyében is a magyar bajnok montis haladt át elsőként a célvonalon.

Szeptember 29-én Nagykanizsán zárult a hazai mountain bike szezon. A helyi Csónakázó-tó mellett rendezett Kanizsa Kupán számos külföldi versenyző mellett a legjobb magyar hegyikerékpárosok közül is többen rajthoz álltak. A férfiak és a nők elit versenyében egyaránt győzelmi esélyekkel vágott neki a futamnak az aktuális magyar bajnok.

A nők hatkörös versenyében Buzsáki Virág szerezte meg az első helyet, több mint egy perccel maga mögé utasítva az ukrán Mariia Sukhopalovát. A dobogó legalsó fokára Bokros Csenge Anna állhatott fel.

A férfiaknál sokkal szorosabb küzdelem alakult ki az első helyért, a hétkörös verseny végén Palumby Zsombor 15 másodperccel előzte meg Feldhoffer Bálintot. Összejött a magyar dobogó, ugyanis Szatmáry András szerezte meg a bronzérmet.

Az U19-es korosztályban Kiss Vince Dániel és Bruchner Regina diadalmaskodott.

A GKI Gazdaságkutató felmérése szerint szeptemberben az üzleti szféra és a fogyasztók kilátásai is csupán nagyon enyhén romlottak augusztushoz képest. A Századvég a lakosság esetében már javuló tendenciát mér, de náluk is negatív tartományban tanyázik a mutató.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe folytatta az előző hónapokban látott növekedést. A BUX 73 896,18 ponton zárta a szeptembert, ami 1,4 százalékkal magasabb, mint augusztusban. A BÉT többi részvénymutatója is pluszban zárt.