Nagy csata volt az érmekért a BringArénában rendezett pálya OB-n

Nagy csata volt az érmekért a BringArénában rendezett pálya OB-n

Családias légkörben, de kemény küzdelemben dőlt el a magyar bajnoki trikók sorsa a pályakerékpár országos bajnokság első fordulójában. Az egyéni versenyszámokban a férfiaknál és a nőknél is 2-2 országos bajnokot avattak.

Szeptember 14-én szombaton a Kőbányai BringAréna volt a házigazdája a pályakerékpár országos bajnokság első fordulójának. A versenynapon négy egyéni szám küzdelmeire került sor, a férfiak és a nők is időfutamban és egyéni üldözőversenyben mérték össze gyorsaságukat.

Az egyéni üldözőversenyben a nőknek 3000 métert, a férfiaknak 4000 métert kellett teljesíteniük. A női mezőnyben Borissza Johanna bizonyult a legjobbnak Kapott Szonja és Szögi Anfissza Grácia előtt. A férfiaknál pedig Filutás Viktor volt a leggyorsabb, megelőzve Solymosi Mártont és Durucz Miklóst.

Pályakerékpár országos bajnokság BringAréna Filutás Viktor
Fotó: Tóth Marcell / GazMag

A nők 500 méteres időfutamversenyében Kercsó-Magos Zsuzsanna diadalmaskodott, a dobogóra Borissza Johanna és Szögi Anfissza állhatott még fel. A férfiak 1000 méteres versenyét Lovassy Patrik Rómeó nyerte meg, a másik két érmes helyezést Müller Péter és Solymosi Márton kaparintotta meg.

A pályakerékpáros OB második fordulójára október 5-én és 6-án, a Budapest Grand Prix versennyel együtt kerül sor, a helyszín szintén a BringAréna lesz.

A BÁV ART legfrissebb műtárgybefektetési indexe alapján az arany ékszerek és a műtárgyak iránti érdeklődés emelkedett az elmúlt időszakban a befektetők körében. A Z-generáció különösen nyitott a műtárgyvásárlásra.

Rohan az idő: szeptember 8-én már a 39. alkalommal rendezték meg a Budapest Félmaratont. A klasszikus, vagyis 21 kilométeres táv, a váltók és a rövidebb távok együttesen több mint tízezer embernek jelentettek aktív kikapcsolódást a nyárias időjárású vasárnapon.

Hazánkban elsőként a BKV tesztelheti a Mercedes-Benz új, elektromos-hidrogén hajtással rendelkező buszát. A járművel az utasok is kipróbálhatják, október 8. és 16. között a 8E buszjárat vonalán találkozhatnak vele a fővárosiak, és ingyenesen utazhatnak vele.