Csipes Tamara ezüstérmes a kajakosok egyéni versenyében

Csipes Tamara ezüstérmes a kajakosok egyéni versenyében

Az immár nyolcszoros olimpiai bajnok Lisa Carringtonra nem volt ellenszere a magyar kajakosoknak. Csipes Tamara másodikként, Gazsó Alida Dóra hatodikként ért célba K-1 500 méteren.

Az párizsi olimpia utolsó előtti versenynapján zárultak a kajak-kenusok küzdelmei. Az magyar versenyzők valamennyi egyéni döntőben érdekeltek voltak, így joggal reménykedhettünk szombaton is a jó szereplésben. A nők 500 méteres versenyében két honfitársunknak is szurkolhattunk.

Csipes Tamarának volt előzetesen nagyobb esélye az éremre, és sokáig versenyben volt a győzelemért az új-zélandi Lisa Carringtonnal, de riválisa a táv második felében erősebbnek bizonyult, és végül mintegy fél hajónyi előnnyel nyerte meg a futamot, és szerezte meg nyolcadik olimpiai bajnoki címét.

Csipes Tamara a magyar csapat 16. érmét, és hatodik ezüstjét szerezte Párizsban. A döntő másik magyar résztvevője, Gazsó Alida Dóra hatodikként haladt át a célvonalon.


Eredmények, női kajak egyes (500 méter):

  1. Lisa Carrington (Új-Zéland) 1:47.36 perc
  2. Csipes Tamara (Magyarország) 1:48.44 perc
  3. Emma Jörgensen (Dánia) 1:49.76 perc
  4. Aimee Fisher (Új-Zéland) 1:49.91 perc
  5. Nan Vang (Kína) 1:50.89 perc
  6. Gazsó Alida Dóra (Magyarország) 1:51.19 perc

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.