Halász Bence olimpiai ezüstérmes kalapácsvetésben

Halász Bence olimpiai ezüstérmes kalapácsvetésben

Atlétikában sem maradt dobogós helyezés nélkül a magyar csapat a párizsi olimpián. Halász Bence a negyedik olyan magyar sportoló a történelemben, aki a születésnapján szerzett ötkarikás érmet.

A papírformának megfelelően a kanadai Ethan Katzberg győzelmével ért véget a férfi kalapácsvetők versenye a párizsi olimpián. A 22 éves atléta, aki tavaly Budapesten szerezte meg a világbajnoki címet, remek teljesítménnyel, a 84,12 méteres első kísérletével bebiztosította az olimpiai bajnoki címet.

Magyar szempontból a 27. születésnapját éppen a döntő napján ünneplő Halász Bence szereplése volt a legérdekesebb, ugyanis atlétikában ő jelentette a magyar csapat egyetlen éremesélyét. A szombathelyi dobóatléta be is váltotta a szurkolók reményeit, meggyőző teljesítménnyel szerezte meg a második helyet. Halász a harmadik kísérletére érte el a 79,97 méteres dobását, de két másik olyan kísérlete is volt, amellyel elérte volna az ezüstérmet. A dobogó harmadik fokára az ukrán Mihajlo Kohan állhatott fel.

Halász Bence a magyar küldöttség harmadik ezüstérmét, és összesen nyolcadik dobogós helyezését szerezte Párizsban.

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.