Siklósi Gergely már Tokió után elmondta a párizsi mestertervet

Siklósi Gergely már Tokió után elmondta a párizsi mestertervet

Az olimpiai bajnok párbajtőrcsapat klasszisa már a tokiói ezüstérme után úgy gondolta, hogy sokkal inkább csapatban akar aranyat nyerni, mint egyéniben.

A magyar férfi párbajtőrcsapat nagyszerű napot zárt pénteken, az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű négyes Kazahsztán, a nagy esélyes házigazda Franciaország és a címvédő Japán legyőzésével szerezte meg az aranyérmet a párizsi olimpián.

A fantasztikus siker tudatában érdemes felidézni Siklósi Gergely három évvel ezelőtti szavait. A tokiói ötkarikás jtátékokon az egyéni döntőt elvesztő, és ezzel ezüstérmes, akkor 23 éves fiatalember 2021. augusztusában a Nemzeti Sport Tokiói Hősök podcastsorozatának vendége volt. Természetesen szóba került az akkor még el nem ért olimpiai bajnoki cím.

A mai napig azt tudom mondani, hogy én jobb, hogy ezt most nem éltem át – és lehet, hogy egyéniben soha nem fogom –, hanem három másik sráccal Párizsban meg akarom nyerni az olimpiát

– mondta akkor Siklósi Gergely.

Az ember szinte beleborzong, ha visszaemlékszik a klasszis párbajtőrvívó kijelentésére. A francia fővárosban egyéniben nem jött össze neki a hasonló siker, de csapatban elérte a célját, és a három másik sráccal felállhatott a dobogó legfelső fokára. (Az ominózus mondat 6 perc 58 másodpercnél hallható.)

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.