Olimpiai bajnok a férfi párbajtőrcsapat

Olimpiai bajnok a férfi párbajtőrcsapat

Újabb éremmel bővült a magyar küldöttség kollekciója a párizsi olimpián. A férfi párbajtőrcsapat ötvenkét év után nyert újra ötkarikás aranyérmet.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű magyar férfi párbajtőrcsapat a legjobb 8 között Kazahsztán legjobbjait győzte le meggyőző teljesítménnyel 45-30, majd az elődöntőben az első helyen kiemelt házigazda Franciaországot iskolázták le, szintén 45-30 arányban.

A döntőben a címvédő Japán volt az ellenfél, akikkel végletekig kiélezett asszókat vívott a magyar négyes. Bár a japán csapat a meccs folyamán egyszer sem vezetett, az idő leteltekor egyenlő volt az állás. A Siklósi Gergely által bevitt aranytussal végül 26-25-re a magyar férfi párbajtőrcsapat szerezte meg az olimpiai bajnoki címet, ezzel a magyar küldöttség második párizsi aranyérmét szerezték meg Kós Hubert 200 méteres hátúszáson elért győzelme után.

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.