Ezüstérmes a magyar férfi kardcsapat

Ezüstérmes a magyar férfi kardcsapat

Továbbra is várni kell az első magyar aranyéremre a párizsi olimpián. A férfi kardcsapat a döntőben alulmaradt Dél-Koreával szemben, így egy újabb ezüstéremmel bővült a magyar eredménysor.

Újabb éremmel bővült a magyar csapat dicsőséglistája. A Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szatmári András, Szilágyi Áron összetételű férfi kardcsapat a legjobb nyolc között Olaszországot, a legjobb négy között pedig Iránt múlta felül. Kardozóink a szerda esti döntőben heroikus küzdelmet vívtak a címvédő Dél-Korea ellen, de végül 45-41 arányban alulmaradtak riválisukkal szemben. A csapat a 3 éve Tokióban megszerzett bronzérem után Párizsban ezüstéremmel bővítette eredménysorát.

A férfi vívók ezüstérme a magyar küldöttség harmadik dobogós helyezése a francia fővárosban rendezett ötkarikás játékokon. Korábban Muhari Eszter párbajtőrvívásban szerzett bronzérmet, a kardcsapat döntőjének vége előtt bő fél órával pedig Milák Kristóf lett ezüstérmes a 200 méteres pillangóúszásban.

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.