Nagy csatában kikapott a házigazda németektől a magyar válogatott

Nagy csatában kikapott a házigazda németektől a magyar válogatott

Az első meccshez képest sokat javult a magyar labdarúgó válogatott játéka, de ez sem volt elég a pontszerzéshez a hazai pályán játszó, és az Eb egyik nagy esélyesének tartott Németország ellen.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazda németektől az Európa-bajnokság A csoportjának szerdai mérkőzésén Stuttgartban, ezzel nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a svájciakkal szemben elveszített nyitókörös meccshez képest szervezettebben, fegyelmezettebben és stabilabban futballozott, ám így sem tudta elkerülni, hogy a szünetre – Jamal Musiala szerencsésnek mondható góljával – hátrányba kerüljön. A magyaroknak voltak veszélyes támadásai a találkozón, de Ilkay Gündogan második félidő derekán elért találata lezárta a mérkőzést, valamint bebiztosította a német továbbjutást, egyben nehéz helyzetbe hozta Magyarországot.

A válogatott ezt megelőzően három éve, 2021 szeptemberében szenvedett egymás után két vereséget. A magyar csapat vasárnap 21 órától Skóciával találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.


Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:

Németország – Magyarország 2-0 (1-0)

Stuttgart, MHP Aréna, 54 000 néző, játékvezető: Danny Makkelie (holland)

Németország:
Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (Can, 72.), Kroos – Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) – Havertz (Füllkrug, 58.)
Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann (német)

Magyarország:
Gulácsi Péter – Fiola Attila, Orbán Willi, Dárdai Márton – Bolla Bendegúz (Ádám Martin, 75.), Nagy Ádám (Kleinheisler László, 64.), Schäfer András, Kerkez Milos (Nagy Zsolt, 75.) – Sallai Roland (Csoboth Kevin, 87.), Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás (Gazdag Dániel, 87.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz-magyar)

Gólszerzők: Musiala (22.), Gündogan (67.)

Sárga lap: Rüdiger (27.), Mittelstädt (89.), illetve Varga B. (22.), Szoboszlai (93.)

Idén immár harmadszor tartják meg Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet fesztivál. A szeptember első hétvégéjén megrendezendő esemény vendégországa Olaszország lesz, így az olasz borok és gasztronómia központi szerepet tölt majd be az idei programban.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.