Gólzáporos német győzelemmel rajtolt el a foci Eb

Gólzáporos német győzelemmel rajtolt el a foci Eb

A házigazda német válogatott 5-1-re kiütötte Skócia legjobbjait a németországi labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómeccsén.

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

A Nationalelffel szerdán, a skótokkal jövő hét vasárnap találkozik Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, egyaránt Stuttgartban.


Európa-bajnokság, 1. forduló, A csoport:

Németország – Skócia 5-1 (3-0)

München, 66 000 néző, játékvezető: Clément Turpin (francia)

Németország:
Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (Gross, a szünetben), Kroos (Can, 80.) – Musiala (Müller, 74.), Gündogan, Wirtz (Sané, 63.) – Havertz (Füllkrug, 63.)
Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann (német)

Skócia:
Gunn – Hendry, Porteous, Tierney (McKenna, 77.)- Ralston, McTominay, McGregor (Gilmour, 67.), Robertson – McGinn (McLean, 67.), Adams (Hanley, a szünetben), Christie (Shankland, 82.)
Szövetségi kapitány: Steve Clarke (skót)

Gólszerzők: Wirtz (10.), Musiala (19.), Havertz (45+1. – tizenegyesből), Füllkrug (68.), Can (93.), illetve Rüdiger (87. – öngól)

Sárga lap: Andrich (31.), Tah (62.), illetve Ralston (48.)

Piros lap: Porteous (44.)

Idén immár harmadszor tartják meg Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet fesztivál. A szeptember első hétvégéjén megrendezendő esemény vendégországa Olaszország lesz, így az olasz borok és gasztronómia központi szerepet tölt majd be az idei programban.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.