Bruchner Regina bronzérmet szerzett a juniorok között a monti Eb-n

Bruchner Regina bronzérmet szerzett a juniorok között a monti Eb-n

Remek magyar eredménnyel indult csütörtökön a hegyikerékpárosok Európa-bajnoksága Romániában. A 17 éves Bruchner Regina bravúros eredményt elérve a harmadik helyen ért célba.

Romániában, a Brassótól 40 kilométerre fekvő, mindössze 400 lakosú Fundáta mellett található Cheile Gradistei (vagyis Gradistei szurdok) a házigazdája az idei hegyikerékpár Európa-bajnokságnak. Az Európai Kerékpáros Szövetség által rendezett kontinensviadal során az olimpiai cross (XCO) és short track (XCC) versenyszámokban mérik össze erejüket a felnőtt, az U23-as és az U19-es kategóriákban a férfiak és a nők egyaránt, de sor kerül vegyes csapatversenyre is.

Magyar szempontból jól indult az Eb, a junior lányok U19-es XCC versenyében Bruchner Regina remek versenyzés után felállhatott a dobogó harmadok fokára. A zalaegerszegi GreenZone-ZKSE 17 éves bringása a győztes szlovén Marusa Tereza Serkezi mögött 40 másodperc hátránnyal, és a második helyezett svájci Lara Liehnertől 16 másodperccel lemaradva szerezte meg a bronzérmet.

A junior fiúk versenyében a svájci Sven Sommer győzött. Az elit férfiak között a dán Simon Andreassen diadalmaskodott, a verseny magyar indulója, Palumby Zsombor 2 perc 43 másodperc hátránnyal a 35. helyen zárt. Az elit nők futamát a sportág legendája, a francia Pauline Ferrand-Prevot nyerte, 11 másodperccel az ifjú titán holland Puck Pieterse előtt.

Results powered by FirstCycling.com

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.