Bruchner Regina bronzérmet szerzett a juniorok között a monti Eb-n

Bruchner Regina bronzérmet szerzett a juniorok között a monti Eb-n

Remek magyar eredménnyel indult csütörtökön a hegyikerékpárosok Európa-bajnoksága Romániában. A 17 éves Bruchner Regina bravúros eredményt elérve a harmadik helyen ért célba.

Romániában, a Brassótól 40 kilométerre fekvő, mindössze 400 lakosú Fundáta mellett található Cheile Gradistei (vagyis Gradistei szurdok) a házigazdája az idei hegyikerékpár Európa-bajnokságnak. Az Európai Kerékpáros Szövetség által rendezett kontinensviadal során az olimpiai cross (XCO) és short track (XCC) versenyszámokban mérik össze erejüket a felnőtt, az U23-as és az U19-es kategóriákban a férfiak és a nők egyaránt, de sor kerül vegyes csapatversenyre is.

Magyar szempontból jól indult az Eb, a junior lányok U19-es XCC versenyében Bruchner Regina remek versenyzés után felállhatott a dobogó harmadok fokára. A zalaegerszegi GreenZone-ZKSE 17 éves bringása a győztes szlovén Marusa Tereza Serkezi mögött 40 másodperc hátránnyal, és a második helyezett svájci Lara Liehnertől 16 másodperccel lemaradva szerezte meg a bronzérmet.

A junior fiúk versenyében a svájci Sven Sommer győzött. Az elit férfiak között a dán Simon Andreassen diadalmaskodott, a verseny magyar indulója, Palumby Zsombor 2 perc 43 másodperc hátránnyal a 35. helyen zárt. Az elit nők futamát a sportág legendája, a francia Pauline Ferrand-Prevot nyerte, 11 másodperccel az ifjú titán holland Puck Pieterse előtt.

Results powered by FirstCycling.com

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.