Hat magyar játékos ül asztalhoz a női sakk Eb-n

Hat magyar játékos ül asztalhoz a női sakk Eb-n

A görögországi Rodoszon rendezik a női sakkozók egyéni Európa-bajnokságát. A versenyen 6 magyar játékos is indul, köztük Hoang Thanh Trang és Gaál Zsóka is.

Hat magyar játékos vesz részt a péntektől április 29-ig tartó női sakk Európa-bajnokságon, a görögországi Rodoszon. Közülük a nevezési listán az Élő-pontszámok alapján huszadik, 2013-ban Eb-aranyérmes Hoang Thanh Trangtól (2384 p) és a 23. helyen kiemelt, 16 éves Gaál Zsókától (2379) várható a legjobb szereplés.

Rajtuk kívül Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna, Iván-Gál Hanna és Szente-Varga Fruzsina található a 183 sakkozót számláló mezőnyben.

A 60 ezer euró összdíjazású kontinensviadalon a végső győztes 10 ezer eurót kap.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.