A fenntarthatóságot tűzte zászlajára a Párizs Maraton

A fenntarthatóságot tűzte zászlajára a Párizs Maraton

Április 7-én rendezik meg Európa egyik legrangosabb maratoni futóversenyét, a Párizs Maratont. A Schneider Electric 2013 óta névadó szponzora az eseménynek, amelyre idén több mint 50 ezer résztvevőt várnak.

Idén április 7-én rendezik meg a Párizs Maratont (Marathon de Paris), amelynek 2013 óta az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén tevékenykedő multinacionális vállalat, a Schneider Electric a névadó szponzora. A cég több olyan kezdeményezést is támogat, amelyeknek célja a verseny környezeti hatásainak csökkentése, például a ruhák, az élelmiszerhulladék és egyéb, összegyűjtött anyagok újrahasznosítása révén.

A teljes nevén Schneider Electric Marathon de Paris célja a különböző háttérrel és képességekkel rendelkező emberek sportolásra való ösztönzése és a fizikai aktivitás népszerűsítése, amely segít egy egészségesebb és befogadóbb jövő építésében. A vállalat elkötelezett a fenntarthatóság mellett is, ennek szellemében a Párizsi Maraton szén-dioxid-kibocsátásának 100 százalékát kompenzálják 2019 óta a Livelihoods Fundon keresztül, amely a kenyai, vidéki közösségek javát szolgáló projekteket támogat.

A Párizs Maratonon való részvétel a kitartás és az állóképesség próbája, ahol minden egyes futó elkötelezettségét, elszántságát és ellenállóképességét ünnepeljük. Hálásak vagyunk az ASO-val (Amaury Sport Organisation) való, 11 éve tartó partnerségünkért, amelyet az a közös célkitűzés hozott létre, hogy megmutassuk, hogyan lehet a világ egyik legnagyobb maratonja az egyenlőséget és a fenntarthatóságot támogató, ikonikus esemény – nyilatkozta Chris Leong, a Schneider Electric marketingigazgatója.

Idén csaknem 55 000 embert várnak a párizsi rajtvonalhoz.

A Párizs Maraton mellett a Schneider Electric szponzorálta az április 6-án, szombaton megrendezett Paris Run for All 4 kilométeres jótékonysági futást is, amelynek teljes bevételéből a fogyatékkal élő gyermekek sporttevékenységét támogatják.

A francia fővárosban rendezett maratoni futóverseny a női és férfi futók azonos módon történő elismerésével tovább erősíti a nemek közötti egyenlőséget is. A legjobban teljesítő női és férfi versenyzők azonos pénzdíjat kapnak, emellett a női futam előbb kezdődik, mint a férfiaké, így minden győztes esetében élőben közvetítik a célba érkezést és az érmek átvételét. A tavalyi, 2023-as versenyen a férfiaknál az etióp Abeje Ayana, a nőknél pedig a kenyai Helah Kiprop győzött.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.