A fenntarthatóságot tűzte zászlajára a Párizs Maraton

A fenntarthatóságot tűzte zászlajára a Párizs Maraton

Április 7-én rendezik meg Európa egyik legrangosabb maratoni futóversenyét, a Párizs Maratont. A Schneider Electric 2013 óta névadó szponzora az eseménynek, amelyre idén több mint 50 ezer résztvevőt várnak.

Idén április 7-én rendezik meg a Párizs Maratont (Marathon de Paris), amelynek 2013 óta az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén tevékenykedő multinacionális vállalat, a Schneider Electric a névadó szponzora. A cég több olyan kezdeményezést is támogat, amelyeknek célja a verseny környezeti hatásainak csökkentése, például a ruhák, az élelmiszerhulladék és egyéb, összegyűjtött anyagok újrahasznosítása révén.

A teljes nevén Schneider Electric Marathon de Paris célja a különböző háttérrel és képességekkel rendelkező emberek sportolásra való ösztönzése és a fizikai aktivitás népszerűsítése, amely segít egy egészségesebb és befogadóbb jövő építésében. A vállalat elkötelezett a fenntarthatóság mellett is, ennek szellemében a Párizsi Maraton szén-dioxid-kibocsátásának 100 százalékát kompenzálják 2019 óta a Livelihoods Fundon keresztül, amely a kenyai, vidéki közösségek javát szolgáló projekteket támogat.

A Párizs Maratonon való részvétel a kitartás és az állóképesség próbája, ahol minden egyes futó elkötelezettségét, elszántságát és ellenállóképességét ünnepeljük. Hálásak vagyunk az ASO-val (Amaury Sport Organisation) való, 11 éve tartó partnerségünkért, amelyet az a közös célkitűzés hozott létre, hogy megmutassuk, hogyan lehet a világ egyik legnagyobb maratonja az egyenlőséget és a fenntarthatóságot támogató, ikonikus esemény – nyilatkozta Chris Leong, a Schneider Electric marketingigazgatója.

Idén csaknem 55 000 embert várnak a párizsi rajtvonalhoz.

A Párizs Maraton mellett a Schneider Electric szponzorálta az április 6-án, szombaton megrendezett Paris Run for All 4 kilométeres jótékonysági futást is, amelynek teljes bevételéből a fogyatékkal élő gyermekek sporttevékenységét támogatják.

A francia fővárosban rendezett maratoni futóverseny a női és férfi futók azonos módon történő elismerésével tovább erősíti a nemek közötti egyenlőséget is. A legjobban teljesítő női és férfi versenyzők azonos pénzdíjat kapnak, emellett a női futam előbb kezdődik, mint a férfiaké, így minden győztes esetében élőben közvetítik a célba érkezést és az érmek átvételét. A tavalyi, 2023-as versenyen a férfiaknál az etióp Abeje Ayana, a nőknél pedig a kenyai Helah Kiprop győzött.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.