Kamatozó részvényt vezetett be a pesti tőzsdén a Delta Technologies

Kamatozó részvényt vezetett be a pesti tőzsdén a Delta Technologies

A magyarországi tőkepiacon rendhagyónak számító részvényformátumnak szólt szerdán a kereskedésindító csengetés. A Delta Technologies kamatozó részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán lehet kereskedni.

A magyar tőzsdén rendhagyónak számító kamatozó részvénysorozatot vezetett be a Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde középvállalati piacára, a BÉT Xtenden. Az ünnepélyes kereskedésindító csengetéssel jelzett bevezetés révén tovább folytatódik az Xtend szegmens bővülése, egyúttal tovább mélyíti tőkepiaci jelenlétét a hazai informatikai szektor vezető szereplői közé tartozó társaság – derült ki a Budapesti Értéktőzsde közleményéből.

A bevezetés keretében a társaság 2 400 darab, egyenként 10 000 forint névértékű kamatozó részvénye került regisztrációra az Xtend MTF piacon. A részvénycsomag bevezetésével a Delta Technologies a szabályozott piac Standard kategóriája mellett immár a BÉT Xtend piacán is jelen van. A bevezetés apropóján megrendezett kereskedésindító csengetésen többek között Máté Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató helyettese és Bodzási Gergely, a Delta Technologies gazdasági vezérigazgató-helyettese is részt vett.

Az 1987-ben alapított Delta Csoport a hazai IT szegmens egyik vezető szereplőjeként rendkívül széles szolgáltatás-portfólióval rendelkezik. A vállalat többek között IT- és irodatechnikai eszközök szervizelésével és kereskedelmével, valamint komplett IT infrastruktúrára vonatkozó megoldások kivitelezésére fókuszál. Emellett az informatikai társaság olyan területeken is aktív, mint az okosváros megoldások, a közlekedésinformatika vagy a digitális oktatás.

A cég jelentős múltra tekint vissza a Budapesti Értéktőzsdén, hiszen a Delta Csoport tőzsdei vállalata, a Delta Technologies még 2019-ben lépett piacra. A társaság Igazgatósága 2023 szeptemberében döntött a mintegy kétmilliárd forint értékű, intézményi, szakmai befektető bevonásával végrehajtott tőkebevonásról, amely folyamat a részvények jelen bevezetéssel zárul le.

Kamatozó részvénysorozatunk bevezetése a tőzsde Xtend piacára egy hatalmas mérföldkő a Delta életében. A növekedési stratégiánk és akvizíciós céljaink megvalósításához elengedhetetlen a forrásbevonás. A kamatozó részvény egy unikális instrumentum a tőkepiacon, amely befektetőnek és kibocsátónak egyaránt előnyös – nyilatkozta a bevezetés kapcsán Bodzási Gergely a Delta Technologies gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Az informatikai szektor a Budapesti Értéktőzsdén is egyre nagyobb súllyal van jelen, amelynek kiemelt képviselője a Delta Technologies. A társaság évek óta a hazai tőkepiac aktív szereplője – jelen bevezetés szemlélteti, hogy a tőkeági forrásbevonás sokrétűen tudja támogatni a növekedési célokat – emelte ki Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.