Büszke WNBA-s újoncszezonjára Juhász Dorka

A Minnesota Lynx 23 éves magyar játékosa büszke arra, amit első szezonjában elért a világ legerősebb bajnokságában. Az európai klubszezonban az olasz Schio csapatát erősíti majd.

Juhász Dorka, az észak-amerikai női kosárlabdaligában (WNBA) érdekelt Minnesota Lynx magyar játékosa büszke arra, amit a szerdán zárult szezonban újoncként elért. A 23 éves kosaras a klubnak adott idényértékelőjében arról beszélt, az elején nem igazán tudta, mire számíthat majd azok után, hogy a Lynx az amatőr játékosbörze 16. helyén választotta.

Ugyan negyven mérkőzést játszottunk az alapszakaszban, és még hármat a rájátszásban, de nagyon gyorsan eltelt az idő az edzőtábor kezdete óta. Nagyon élveztem az itt töltött időszakot, sokat tanultam, jó élményeket gyűjtöttem a játékostársaimmal és az edzői stábbal közösen. A szezonzárást nyilván nem így terveztük, de az, hogy újoncként a kezdőcsapat tagjaként játszhattam, fantasztikus volt – nyilatkozta a Connecticut Sun ellen 2-1-re elvesztett párharccal z��ruló szezonjáról.

A magyar játékos kiemelte, annak örül legjobban, hogy megkapta az esélyt a bizonyításra, így megmutathatta a szakmai stábnak, valamint a szurkolóknak, mit tud. Edzőjétől, Cheryl Reeve-től rengeteget tanult, ugyanakkor a tréner neki és a szintén újonc csapattársának, az ősztől Győrben játszó Diamond Millernek hagyta, hogy saját hibáikból is okuljanak, azokon túllépve fejlődjenek.

Elmondta, hogy a szezon első fele főleg az alkalmazkodásról szólt, el kellett hinnie, hogy védekezésben és támadásban is a csapat segítségére tud lenni. Az All Star-gála után kattant át benne ez, és onnantól meccsről meccsre jobban érezte magát. Az európai klubszezonban majd az olasz Schiót erősítő játékos számára extra motivációt jelentett, hogy második körös draftoltként kiharcolja a helyét a csapatban, és úgy érzi, keményen megdolgozott azért, hogy bekerüljön a kezdőötösbe.

Őrült kaland volt ez az idény, sokat tanultam, nagyszerű volt itt lenni Minnesotában. Ami biztos, hogy a jövőben még kiegyensúlyozottabbnak kell lennem, és a palánkok alatt jobban kell dolgoznom. Nem könnyű újoncként a belső posztokon érvényesülni, mert fizikálisan erős, nagyon rutinos játékosok vannak minden csapatban. Európában kicsit más a játék, biztos sokat fog segíteni az ottani stílus abban, hogy jövő nyárig mindenben előre lépjek. Összességében büszke vagyok az újoncszezonomra és arra, amit elértem. Jó idényt zártam, kíváncsian várom, hogy a későbbiekben mire viszem majd ebben a ligában, illetve itt, Minnesotában – fogalmazott Juhász Dorka, aki első WNBA-szezonját meccsenkénti 6 pontos, 6,5 lepattanós és 2,6 gólpasszos átlaggal zárta.

Az európai klubszezonban az olasz bajnokság mellett Euroliga-szereplés is vár a Schióval.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.