Juhász Dorka is helyet kapott az év újonc ötösében a WNBA-ben

Juhász Dorka is helyet kapott az év újonc ötösében a WNBA-ben

A Minnesota Lynx 23 éves magyar kosárlabdázóját a liga legígéretesebb játékosai között tartják számon.

Juhász Dorkát beválasztották az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) újonc ötösébe. A liga keddi bejelentése alapján a negyeddöntős Minnesota Lynx magyar válogatott játékosa mellett Aliyah Boston (Indiana Fever), Jordan Horston (Seattle Storm), Li Meng (Washington Mystics), valamint Juhász klubtársa, Diamond Miller került be a legjobb elsőéveseket felvonultató csapatba.

A magyar játékos az alapszakasz küzdelmei során 38 mérkőzésen szerepelt, átlagban 24,2 percet töltött a pályán, 6 pontot dobott, 6,5 lepattanót szedett (1,7 támadó és 4,8 védekező lepattanó) és 2,6 gólpasszt adott.

A WNBA magyar idő szerint csütörtök hajnalban kezdődő negyeddöntőjében a Minnesota Lynx a liga másik magyar játékosát, Határ Bernadettet foglalkoztató Connecticut Sunnal találkozik. A Connecticut a harmadik, a Minnesota pedig a hatodik kiemelt lett az alapszakasz alapján, ezért a Sun otthonában rendezik az első két összecsapást. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, azaz ha harmadik találkozó szükséges, annak már a Lynx ad otthont. A Sun 27 győzelemmel és 13 vereséggel, a Lynx pedig 19/21-es mérleggel zárt.

A 23 éves Juhász Dorka a tengerentúli elismerés mellett nemrég egy hazait is begyűjtött, ugyanis az idén ő érdemelte ki Pécs Város Fiatal Tehetsége Díjat. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia korábbi növendéke WNBA-s elfoglaltságai miatt nem tudott személyesen részt venni a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, ahol a városi díjakat átadták.

A magyar női kosárlabdázás jelenlegi legnagyobb csillagaként, a kosárlabdasportág területén elért kiváló eredményei elismeréseként adományozták neki a Márk Tamás-díjat, amelyet évente egy alkalommal érdemelhet ki olyan személy, aki nem töltötte még be a 25. életévét – írták róla a díj odaítélése kapcsán.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.