Juhász Dorka is helyet kapott az év újonc ötösében a WNBA-ben

Juhász Dorka is helyet kapott az év újonc ötösében a WNBA-ben

A Minnesota Lynx 23 éves magyar kosárlabdázóját a liga legígéretesebb játékosai között tartják számon.

Juhász Dorkát beválasztották az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) újonc ötösébe. A liga keddi bejelentése alapján a negyeddöntős Minnesota Lynx magyar válogatott játékosa mellett Aliyah Boston (Indiana Fever), Jordan Horston (Seattle Storm), Li Meng (Washington Mystics), valamint Juhász klubtársa, Diamond Miller került be a legjobb elsőéveseket felvonultató csapatba.

A magyar játékos az alapszakasz küzdelmei során 38 mérkőzésen szerepelt, átlagban 24,2 percet töltött a pályán, 6 pontot dobott, 6,5 lepattanót szedett (1,7 támadó és 4,8 védekező lepattanó) és 2,6 gólpasszt adott.

A WNBA magyar idő szerint csütörtök hajnalban kezdődő negyeddöntőjében a Minnesota Lynx a liga másik magyar játékosát, Határ Bernadettet foglalkoztató Connecticut Sunnal találkozik. A Connecticut a harmadik, a Minnesota pedig a hatodik kiemelt lett az alapszakasz alapján, ezért a Sun otthonában rendezik az első két összecsapást. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, azaz ha harmadik találkozó szükséges, annak már a Lynx ad otthont. A Sun 27 győzelemmel és 13 vereséggel, a Lynx pedig 19/21-es mérleggel zárt.

A 23 éves Juhász Dorka a tengerentúli elismerés mellett nemrég egy hazait is begyűjtött, ugyanis az idén ő érdemelte ki Pécs Város Fiatal Tehetsége Díjat. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia korábbi növendéke WNBA-s elfoglaltságai miatt nem tudott személyesen részt venni a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, ahol a városi díjakat átadták.

A magyar női kosárlabdázás jelenlegi legnagyobb csillagaként, a kosárlabdasportág területén elért kiváló eredményei elismeréseként adományozták neki a Márk Tamás-díjat, amelyet évente egy alkalommal érdemelhet ki olyan személy, aki nem töltötte még be a 25. életévét – írták róla a díj odaítélése kapcsán.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...