Fontos szakaszához ért a balatoni szállodakomplexum építése

Fontos szakaszához ért a balatoni szállodakomplexum építése

A Balatonfüreden épülő BalaPort a tervek szerint 2025 elején nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

A belsőépítészeti munkálatok már zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény átadása 2025 elejére várható – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a BalaPort megaprojekt alapító tulajdonosa. Szepesi Richárd elmondta, hogy jelenleg a válaszfalakat húzzák fel, zajlik a tetőszigetelés, befejeződött a belsőépítészeti design tervezése.

A 22,5 milliárd forintos beruházás 2 hektáros területen fekszik a Tagore sétány szomszédságában.

Huszonnégy apartman, 102 szállodai szoba, 4 étterem, 188 férőhelyes mélygarázs kap majd helyet a komplexumban, amelyhez egy 203 férőhelyes kikötő is tartozik. A szállodát 120 alkalmazott fogja majd egész éven át üzemeltetni.

Szepesi Richárd elmondta azt is, hogy a beruházás 6,9 milliárd forintos állami támogatásból, 3,5 milliárd forint hitelből, 12,1 milliárd forint önerőből valósul meg. A tulajdonos hozzáfűzte, hogy az ötcsillagos szálloda a Le Meridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott International első vidéki tagjaként kezdi meg majd működését.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.