Fontos szakaszához ért a balatoni szállodakomplexum építése

Fontos szakaszához ért a balatoni szállodakomplexum építése

A Balatonfüreden épülő BalaPort a tervek szerint 2025 elején nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

A belsőépítészeti munkálatok már zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény átadása 2025 elejére várható – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a BalaPort megaprojekt alapító tulajdonosa. Szepesi Richárd elmondta, hogy jelenleg a válaszfalakat húzzák fel, zajlik a tetőszigetelés, befejeződött a belsőépítészeti design tervezése.

A 22,5 milliárd forintos beruházás 2 hektáros területen fekszik a Tagore sétány szomszédságában.

Huszonnégy apartman, 102 szállodai szoba, 4 étterem, 188 férőhelyes mélygarázs kap majd helyet a komplexumban, amelyhez egy 203 férőhelyes kikötő is tartozik. A szállodát 120 alkalmazott fogja majd egész éven át üzemeltetni.

Szepesi Richárd elmondta azt is, hogy a beruházás 6,9 milliárd forintos állami támogatásból, 3,5 milliárd forint hitelből, 12,1 milliárd forint önerőből valósul meg. A tulajdonos hozzáfűzte, hogy az ötcsillagos szálloda a Le Meridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott International első vidéki tagjaként kezdi meg majd működését.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...