A Nemzeti Atlétikai Központ programját nem befolyásolja a vihar

A Nemzeti Atlétikai Központ programját nem befolyásolja a vihar

Szombaton, az atlétikai világbajnokság nyitónapján lecsapott a vihar Budapestre. A vb szabadtéri versenyszámait igen, az atlétikai stadionban rendezett számokat viszont nem érinti az eső.

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ szombat délelőtti programját nem befolyásolja a fővárosra lecsapó vihar.

A férfi 20 kilométeres gyaloglás rajtja két órás csúszással tudott csak elindulni, azaz 8 óra 50 perc helyett 10 óra 50 perckor.

Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az Országos Meteorológiai Szolgálattal és percről percre friss információt kapunk. A jelenlegi várakozások szerint az első versenyszám a stadionban 10 óra 30 perckor, tehát idejében elindul, a kapukat megnyitottuk és folyamatosan engedik be a nézőket a lelátóra – nyilatkozta a versenyigazgató, aki elmondta, hogy a gyaloglóverseny elhalasztására a villámlásveszély miatt volt szükség.

Azt tapasztalom a helyszínen, hogy mind a szervezőbizottság, mind a nemzetközi szövetség illetékesei urai a helyzetnek. Nyilván a kilátogatók, sportolók, sportvezetők és minden honfitársunk biztonsága az elsődleges, ezt tartjuk szem előtt, és ugyanez igaz a Nemzeti Atlétikai Központra is – emelte ki a helyszínen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.