Speciális, nőknek szóló egészségügyi központot alapítanak Bécsben

Speciális, nőknek szóló egészségügyi központot alapítanak Bécsben

Az osztrák fővárosban FEM Med néven nők számára hoznak létre egészségügyi központot. A centrumban azok a nők kapnak segítséget és tanácsadást, akiknek még kérdése van a leletükkel vagy krónikus betegségükkel kapcsolatban.

A tervek szerint idén ősszel fogadhatja az első ügyfeleket Bécs legújabb, kizárólag nőkre szakosodott egészségügyi központja, a FEM Med. Az új centrum minden korosztály előtt nyitva áll, a többnyelvű, különböző szakterületekről érkező csapat a legváltozatosabb kérdésekben tud majd segítséget és tanácsot nyújtani a hozzájuk fordulóknak.

Segítenek többek között értelmezni a leletet, megválaszolják az ajánlott kezeléssel kapcsolatos kérdéseket, eloszlatják az esetleg felmerült aggodalmakat, de segítenek orvost keresni a továbblépéshez és időpontot egyeztetni is. A FEM Med szakemberei abban is tanácsot adnak, hogy miként éljen valaki együtt a krónikus betegségével vagy miként táplálkozzon például túlsúly esetén.

Az új egészségügyi központot Bécs egy olyan kerületében – Favoritenben – hozzák létre, ahol nagyon vegyes a lakosság társadalmi összetétele és jelentős létszámban vannak jelen hátrányos helyzetűek is. A fő cél az, hogy azokat a nőket is elérjék, akik máskülönben nem találkoznak az egészségükkel, a betegségmegelőzéssel kapcsolatos fontos tudnivalókkal, információkkal. Ráadásul itt az élethelyzetükhöz, egészségügyi tudásukhoz, életstílusukhoz igazítják ezeket az információkat és mindig van idő részletesen elmagyarázni a diagnózist, a javasolt kezelést.

A FEM Med koncepciójához a két bécsi női egészségközpont, a FEM és a FEM Süd tapasztalatai adták a kiindulópontot. A két centrum Bécs Város klinikái keretében működik és pszichoszociális tanácsadást nyújt nőknek, valamint különböző egészségnevelési programokat valósít meg.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.