Törlik a tőzsdéről a SET Group részvényeit

A vállalat papírjaival május óta nem lehetett kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén.

A Magyar Nemzeti Bank előírja a SET Group Nyrt. törzsrészvényeinek törlését a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról, a részvények utolsó kereskedési napja július 26., törlési napja pedig július 31. – derült ki a BÉT honlapjára felkerült közleményből.

Mivel a SET Group részvények tőzsdei forgalmazását az MNB egy korábbi határozatával már felfüggesztette, az utolsó kereskedési nap meghatározása csupán technikai dátum, mivel az értékpapírokkal tőzsdei forgalomban már nem lehet kereskedni. A jegybank idén május hatodikán függesztette fel a SET Group részvényeinek tőzsdei kereskedését, és 6 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki, mert a társaság nem tette közzé határidőben a 2021-es pénzügyi évről készített éves jelentését.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett adatok alapján a cég utolsó nyilvánosan elérhető árbevétele 2,37 milliárd forint volt 2020-ban, az előző évi 501 millió forintot követően, vesztesége 2020-ban meghaladta a 190 millió forintot, 2019-ben 41 millió forint lett.

Csaknem egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26 és augusztus 15 között a gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel) közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot.

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.