Törlik a tőzsdéről a SET Group részvényeit

A vállalat papírjaival május óta nem lehetett kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén.

A Magyar Nemzeti Bank előírja a SET Group Nyrt. törzsrészvényeinek törlését a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról, a részvények utolsó kereskedési napja július 26., törlési napja pedig július 31. – derült ki a BÉT honlapjára felkerült közleményből.

Mivel a SET Group részvények tőzsdei forgalmazását az MNB egy korábbi határozatával már felfüggesztette, az utolsó kereskedési nap meghatározása csupán technikai dátum, mivel az értékpapírokkal tőzsdei forgalomban már nem lehet kereskedni. A jegybank idén május hatodikán függesztette fel a SET Group részvényeinek tőzsdei kereskedését, és 6 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki, mert a társaság nem tette közzé határidőben a 2021-es pénzügyi évről készített éves jelentését.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett adatok alapján a cég utolsó nyilvánosan elérhető árbevétele 2,37 milliárd forint volt 2020-ban, az előző évi 501 millió forintot követően, vesztesége 2020-ban meghaladta a 190 millió forintot, 2019-ben 41 millió forint lett.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.