Nem várt nehézségek után érkezik Wimbledonba a tenisztorna címvédője

Nem várt nehézségek után érkezik Wimbledonba a tenisztorna címvédője

Tavaly élete első Grand Slam győzelmét aratta a londoni füves borítású versenyen Jelena Ribakina. Idén egy hosszabb betegség után kell megcéloznia a duplázást.

Komoly kihívással kell megküzdenie a Wimbledoni nyílt teniszbajnokság címvédőjének, Jelena Ribakinának. A kazah színekben versenyző 24 éves játékos versenyt fut az idővel, hogy fitten és egészségesen vághasson neki a londoni füves borítású tornának. A francia nyílt bajnokságtól vírusfertőzése miatt visszalépő teniszező órákkal az első fordulós mérkőzése előtt kénytelen volt visszalépni az eastbourne-i nemzetközi tornától is – számolt be róla a The Guardian.

Ribakina az eset kapcsán később úgy nyilatkozott, hogy a Roland Garrosról való visszalépése után a vírus súlyosbodott, és néhány napot ágyban kellett töltenie, mielőtt elhagyta Párizst. Jól mutatja, hogy a kazah játékos még nem jött rendbe, hogy múlt héten sima vereséget szenvedett a berlini WTA 500-as verseny második fordulójában.

Még mindig lábadozom a vírusból, amit Párizsban kaptam el. Ráadásul Berlinben is összeszedtem egy újabb kisebb problémát. Emiatt a csapatommal úgy döntöttünk, hogy ezen a héten a felépülésre koncentrálok, hogy jobban fel tudjak készülni Wimbledonra – mondta el Ribakina.

A felkészülés tehát messze nem ideális a 24 éves teniszezőnő számára, akinek címvédőkét a londoni torna az egyik legfontosabb versenye az évnek. Ribakina az Australian Openen döntőt játszott (ahol kikapott a fehérorosz Arina Szabalankától), az Indian Wells-i tornát megnyerte, a Miami tornán pedig szintén döntőbe jutott, és egy nagyon szoros meccsen szenvedett vereséget a cseh Petra Kvitovától).

Ráadásul az egyik leggyengébb borításának számító salakon is nagyot lépett előre, hiszen a Rómában rendezett Italian Opent megnyerte, és a Roland Garroson is jól ment neki a játék mindaddig, ameddig betegsége miatt vissza nem kellett lépnie.

A kazahsztáni játékos jelenleg karrierje eddigi csúcsán, a világranglista harmadik helyén áll a lengyel Iga Swiatek és a fehérorosz Arina Szabalenka mögött. Még úgy is, hogy a tavalyi wimbledoni győzelemért nem jártak világranglista-pontok (igaz, az amiatt hiányzó 2000 ponttal együtt is a ranglista harmadik helyén állna).

Azonban Jelena Ribakina ahelyett, hogy az eddigi pályafutásában pozitív fordulatot hozó 52 hét után önbizalommal telve térne vissza eddigi legnagyobb sikere színhelyére, egy elég foghíjas félkészülés után vághat neki a Wimbledoni küzdelmeknek. Habár idén eddig mindössze két mérkőzést játszott füvön, nem lesz más választása, mint gyorsan felvenni a ritmust, amennyiben meg szeretné ismételni 2022-es szereplését.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.