Feledhető napot zártak a magyar montisok az Európa Játékokon

Feledhető napot zártak a magyar montisok az Európa Játékokon

Az Európa Játékok mountani bike versenyeiben két magyar bringásért szoríthattunk.

Vasárnap Krynica-Zdroj volt a házigazdája a krakkói Európa Játékok hegyikerékpáros versenyeinek. A magyar színeket a férfiak és a nők mezőnyében is egy-egy bringás képviselte.

A nők ötvenhat fős mezőnyének öt kört, összesen 19,5 kilométert kellett teljesíteniük. Tizenhatan egy vagy több kör hátrányt szedtek össze, illetve nem tudták befejezni versenyüket. A magyar induló Buzsáki Virág volt, aki a harmincadik helyen ért célba. A 23 éves magyar kerekes a győztes holland Puck Pieterse idejéhez képest 8:40 perces hátránnyal ért célba. A dobogóra az osztrák Mona Mitterwallner és a svájci Sina Frei állhatott még fel.

A férfiak 75 fős mezőnyének hat kört kellett teljesítenie, így összesen 23,4 kilométer várt a versenyzőkre. A versenyt kisebb meglepetésre a román Vlad Dascalu nyerte meg a svájci Lars Josef Forster és az olasz Luca Braidot előtt. Palumby Zsombor a győzteshez képest 9:54 perces hátránnyal ért célba, így a 27 éves magyar versenyző a 53. helyen zárta a viadalt.

A hegyikerékpárosoknak az Európa Játékok egyben az Európa-bajnokság is.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.